Arbetar för en fredligare värld

Almedalen, drönare och vapenverktyg

Nyhetsbrev
Juni - juli 2013


skarmavbild_2013-06-25_kl._23.34.02.png

Välkommen till juni och julis nyhetsbrev! I det kan du läsa om ett unikt vapenverktyg på webben, du kommer bli ombedd att åka till Almedalen och du kan fördjupa dig i försvarsberedningens senaste omvärldsanalys. Tyvärr tar ju inte krigsherrar semester, men vi hoppas att du ändå får en härlig sommar och hinner njuta av både sol och bad. Ses igen i augusti!

Här finns svenska vapen

Samma dag som riksdagen debatterade svensk vapenexport släppte Svenska Freds ett unikt verktyg som visar var svenska vapen finns. Detta för att visa hur den svenska vapenexporten ser ut i praktiken och för att öka insynen och främja debatten.

Inga drönare i Almedalen

I årets upplaga av Säkerhetspolitiskt sommartorg i Almedalen deltar Svenska Freds på fem seminarier. Vi kommer att jobba stenhårt och ta upp frågor kring vapenexport, Afghanistan, drönare, en alternativ säkerhetspolitik och en vår som försvann. Kom förbi!

Fördöm attacken mot Madina Magomadova

Två okända förövare försökte kidnappa Madina Magomadova på en gata i Moskva. Svenska Freds och Civil Rights Defenders är allvarligt oroade.

Bred men för lite perspektiv

Försvarsberedningen har just släppt sin säkerhetspolitiska omvärldsanalys ”Vägval i en globaliserad värld”. Anna Ek kommenterar.

Alltid det senaste

Nyhetsbrevet tar en liten sommarpaus, men du som fredsvän ska ändå alltid kunna få det senaste. Uppdateringar sker hela tiden på www.svenskafreds.se, på vår Facebooksida och på Twitter

PS.

Du har väl inte missat senaste Pax!

Publicerad 2013-06-25

Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen, Box 2088, 103 12 Stockholm www.svenskafreds.se | Tel: 08-55 80 31 80 | Plusgiro: 90 10 85-1 Följ Svenska freds på Facebook och Twitter