Arbetar för en fredligare värld

Påtryckare för Fred, instruktioner.
Tre enkla steg att påverka fredsarbetet.

Påtryckare för Fred

Som Påtryckare för Fred skickar du två vykort 2-4 gånger om året till politiker och andra beslutsfattare. Ett med ris och ett med ros. Du får dessutom ett nyhetsbrev vid varje aktion. Bli Påtryckare för Fred du också! Du väljer själv hur mycket du vill betala. Fyll i formuläret nedan.

Påtryckare via e-post

Som alternativ till att få vykorten hemskickade kan du välja att skriva ut ris- och roskorten i brevformat från den här sidan. Fyll i formuläret nedan så får du ett meddelande per e-post varje gång en ny aktion läggs ut här.

Snabbt förklarat:

  1. Två-fyra gånger per år utser Svenska Freds en mottagare av Ros & Ris. Du får två vykort förberedda för att skicka via post.
  2. Du skriver under och sätter på ett frimärke.
    Du lägger sedan vykorten på närmaste postlåda.
  3. Klart, du har hjälpt till att påverka för fred.

Respons

Folkkampanjen för asylrätt, som fick Ros 2016, skrev på Instagram:

"Förra veckan tilldelades Folkkampanjen för asylrätt Ros av Svenska Freds medan Stefan Löfven fick Ris för "att regeringen försvårat möjligheten att söka skydd i Sverige". Nu strömmar vykort in till Folkkampanj för Asylrätt från medlemmar av Svenska Freds. Texten lyder: Jag vill tacka er för ert viktiga initiativ för att värna asylrätten och protesterna mot´regeringens försämringar för människors möjlighet att söka skydd i vårt land. När de politiska vindarna blåser snålt är det extra viktigt med röster som står upp för lika rättigheter och medmänsklighet. Tack för allt ert engagemang i denna fråga hittills och för att ni finns!´Så himla fint!<3 "

Lise Nordin (MP) som fick vykort med ros för att hon tydligt visat hur Försvarsmakten hindrar vindkraftsutbyggnaden (dec 2011), skrev så här till Svenska Freds:

"Under julhelgen och nu efteråt har jag fått en stor hög med fina tack-kort och blivit så glad! Jag blev också så förvånad för det har aldrig hänt mig förut. /.../ Det är verkligen lyckad medlemsaktivism! Jag ville också berätta att det verkligen ger mig ny energi att kämpa i frågan. Tack!"

Senaste kampanjen

Publicerad 2009-05-25
Ris går till Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet, för att hon argumenterat mot att Sverige ska skriva under FN-konventionen för ett förbud mot kärnvapen.
Ros går till Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet (IKFF) tillsammans med Svenska Läkare mot Kärnvapen (SLMK) för deras fantastiska arbete för ett förbud mot kärnvapen.

Jag vill bli påtryckare för fred