Arbetar för en fredligare värld

Påtryckare för Fred, instruktioner.
Tre enkla steg att påverka fredsarbetet.

Påtryckare för Fred

Som Påtryckare för Fred skickar du två vykort 2-4 gånger om året till politiker och andra beslutsfattare. Ett med ris och ett med ros. Busenkelt!  Du får dessutom ett nyhetsbrev vid varje aktion. Bli Påtryckare för Fred du också! Du väljer själv hur mycket du vill betala. Fyll i formuläret nedan.

Postadress föll bort: Tyvärr föll postadressen bort på en del av ros-korten i det senaste utskicket. Vi beklagar missen. Skriv gärna dit postadressen 751 20 Uppsala. 

Påtryckare via e-post

Som alternativ till att få vykorten hemskickade kan du välja att skriva ut ris- och roskorten i brevformat från den här sidan. Fyll i formuläret nedan så får du ett meddelande per e-post varje gång en ny aktion läggs ut här.

Snabbt förklarat:

  1. Två-fyra gånger per år utser Svenska Freds en mottagare av Ros & Ris. Du får två vykort förberedda för att skicka via post.
  2. Du skriver under och sätter på ett frimärke.
    Du lägger sedan vykorten på närmaste postlåda.
  3. Klart, du har hjälpt till att påverka för fred.

Respons

Lise Nordin (MP) som fick vykort med ros för att hon tydligt visat hur Försvarsmakten hindrar vindkraftsutbyggnaden (dec 2011), skrev så här till Svenska Freds:

"Under julhelgen och nu efteråt har jag fått en stor hög med fina tack-kort och blivit så glad! Jag blev också så förvånad för det har aldrig hänt mig förut. /.../ Det är verkligen lyckad medlemsaktivism! Jag ville också berätta att det verkligen ger mig ny energi att kämpa i frågan. Tack!"

Senaste kampanjen

Publicerad 2009-05-25
Näringsminister Mikael Damberg för det militära samarbetsavtalet med Colombia, vilket underlättar för Saab som marknadsför Jas Gripen till det krigsdrabbade landet.
Uppsalaforskarna Johan Brosché, Kristine Höglund och Sebastian van Baalen för att de uppmärksammat problemen med att sälja dyra vapensystem som Jas Gripen till fattiga länder.

Jag vill bli påtryckare för fred