Arbetar för en fredligare värld

Burma, fredspris och fler medlemmar

Nyhetsbrev
Nov 2013


Du är med

Svenska Freds syns och hörs allt mer och mer. Du är genom oss med vid nationella och internationella freds- och vapenfrågor, fredshögtiderna och debatterna. Samtidigt blir vapenindustrin i Sverige allt mer sofistikerad i sin lobbying och försäljningsteknik, vilket är rakt på kollisionskurs mot vad det svenska folket vill. Vi vet sedan länge att en stor del av vapenexporten inte har något stöd av svenska folket. Så är du inte redan medlem, bli det gärna nu. Är du medlem – värva en vän, kollega eller familjemedlem så blir fredens röst starkare.

Aung San Suu Kyi och Anna Ek!

På den stora bilden ovan syns två stora fredskämpar, Nobelpristagaren samt oppositionsledaren Aung San Suu Kyi och vår egen Anna Ek som invigde en unik fotoutställning i Burma.

Stor satsning på nya medlemmar

Svenska Freds syns och hörs som sagt allt mer, men freden behöver fler bundsförvanter och därför gör vi nu i november och december en stor satsning på att värva fler medlemmar. Hjälp gärna till. Tipsa och dela oss på Facebook eller skicka svenskafreds.se/stod-oss till vänner, kollegor och bekanta. Får vi alla in en ny medlem var, har vi snabbt dubblat vår styrka.

Bra val av pristagare

Svenska Freds var med både före och efter i debatten om årets fredspristagare. En fredspristagare som skickar tydliga signaler om att nedrustningsfrågor är oerhört viktiga.

Freden byggs med civilsamhället

Få tror att talibanerna kommer att komma till makten igen. Men osäkerheten kring hur framtiden i Afghanistan kommer att se ut finns ändå. Läs Anna Ek svar på DN:s intervju med Carl Bildt.

Nytt nummer ute

Det finns få platser på jorden där mördarrobotar, Afghanistan och fotboll kan vara sida vid sida, men en av dem är i det nya numret av PAX.

Firade 130 i fredens tjänst

I förra brevet bjöd vi in till jubileumsfest. Tack alla ni som kom och beundrade utställningen, åt tårta och umgicks. Se bilderna och njut av hoppet som kvällen skapade.

Publicerad 2013-11-11

Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen, Box 2088, 103 12 Stockholm www.svenskafreds.se | Tel: 08-55 80 31 80 | Plusgiro: 90 10 85-1 Följ Svenska freds på Facebook och Twitter