Arbetar för en fredligare värld

Fortsatt svensk vapenexport till kvinnoförtryckets Saudiarabien?

2018-02-08 18:00 - 20:00
Göteborg

Fortsatt svensk vapenexport till kvinnoförtryckets Saudiarabien?

Den 28 februari planerar riksdagen att fatta beslut om nya regler för svensk vapenexport - allt tyder på att Saudiarabien får fortsatt godkänt att köpa svenska vapen, trots kvinnoförtryck, trots brist på demokrati och trots landets anfallskrig mot Jemen.

Till Fredsams mötesserie "Vägar till fred" har därför Svenska Freds och Kristna Fredsrörelsen bjudit in Lotta Sjöström Becker (generalsekreterare i Kristna Fredsrörelsen) för att ge oss det allra senaste som går att berätta om vapenexportens nya regelverk - och hur riksdagspartierna tänker i frågan.

Lotta Sjöström Becker är generalsekreterare i Kristna Fredsrörelsen, en av medlemsorganisationerna i Fredsam Göteborg. Sjöström Becker har stor chefs-och ledarerfarenhet. Även från tjänstgöring utomlands och kommer nu till Göteborg direkt från en uppföljningsresa i Mexiko där ett projekt bedrivs. Hon har arbetat inom Forum för Fredstjänst 2004-2006, som följeslagare i Israel och Palestina 2003-2004 och varit ledamot i Kristna Fredsrörelsens styrelse 2010-2012. Hon har även arbetat som projektledare för Kvinna till Kvinna iAfghanistan.

Tid: torsdag 8 februari kl 18.00-20.00

Plats: Ingrid Segerstedts Gymnasium, Södra vägen 25, vid Heden

Entré: 20 kr i frivillig donation

Arrangör: Svenska Freds och Kristna Freds och i samarbete med ABF och Ingrid Segerstedts Gymnasium, mötesserien ”Vägar till Fred”, Fredsam-nätverket

Grupper: