Arbetar för en fredligare värld

Bli medlem i Svenska Freds!Frågor och svar om vapenexport.Våra frågor: Vapenexport.Snabba fakta om vapenexporten.Om oss: Svenska Freds.Ge en gåva via SWISH nummer: 901 0851.Bli medlem!Bli fadder mot vapenexport och minor!Följ oss på Facebook!

Publicerad 2009-05-25
anna_portratt.jpg

Pax: En ordförande porträtteras, kamp för fred i Burma och Afghanistan

I Pax nr 2 ser Anna Ek tillbaka på sina 8,5 år som ordförande för Svenska Freds. Hon har varit med om att få igenom ett internationellt klustervapenförbud, ett uppsagt militärt samarbetsavtal med Saudiarabien och har påverkat riksdagen att fatta beslut om att skärpa vapenexporten till ickedemokratier.

Här finns svenska vapen

Skärmdump på webbkartan.
Se var svenska vapen finns på vår webbkarta! Sedan början av 2000-talet har vapenexporten mer än fördubblats. Läs mer om vapenexporten och varför den ökat.

Våra lokalföreningar

Grimas mot JAS
Ett stort engagemang finns i Svenska Freds lokalföreningar. Engagera dig i: Göteborg, Stockholm, Lund/Malmö, Nässjö, Örebro, Tyresö, Ulricehamn, Värnamo eller Växjö.

Fredstidningen Pax

Logga: Fredstidningen Pax
I Pax nr 2 ser Anna Ek tillbaka på åren som ordförande. Hon har varit med om att stoppa klustervapen och Saudi-avtal. Kvinnorättsaktivister berättar om sin kamp i Afghanistan och Burma.