Arbetar för en fredligare värld

Bli medlem i Svenska Freds!Frågor och svar om vapenexport.Våra frågor: Vapenexport.Snabba fakta om vapenexporten.Om oss: Svenska Freds.Ge en gåva via SWISH nummer: 901 0851.Bli medlem!Bli fadder mot vapenexport och minor!Följ oss på Facebook!

Publicerad 2009-05-25
riksdagen.jpg

Värdlandsavtalet ökar osäkerheten

I dag röstade riksdagen för att godkänna värdlandsavtalet med Nato. Det är ett bakslag för möjligheterna att verka för fred och avspänning och riskerar att vår militära alliansfrihet ifrågasätts och i praktiken urvattnas. Svenska Freds har drivit kampanj mot avtalet det senaste året och föreningens nedrustningsansvariga, Linda Åkerström, satt med i den fristående Natoutredning som presenterades i början av 2016.

Här finns svenska vapen

Skärmdump på webbkartan.
Se var svenska vapen finns på vår webbkarta! Sedan början av 2000-talet har vapenexporten mer än fördubblats. Läs mer om vapenexporten och varför den ökat.

Våra lokalföreningar

Grimas mot JAS
Ett stort engagemang finns i Svenska Freds lokalföreningar. Engagera dig i: Göteborg, Stockholm, Lund/Malmö, Nässjö, Örebro, Tyresö, Ulricehamn, Värnamo eller Växjö.

Fredstidningen Pax

Logga: Fredstidningen Pax
Pax nr 1 berättar om den fristående Natoutredningen som kommit fram till att Sverige med de små stegens politik kommit allt närmare Nato. Pax skriver också om en svensk världskändis som inte är så känd i hemlandet.