Arbetar för en fredligare värld

Den svenska vapenexporten

Omslag till boken "Den svenska vapenexporten".Sveriges vapenexport är omdebatterad och ifrågasatt. Vem bestämmer, vad gäller och hur fungerar handeln?

Boken "Den svenska vapenexporten" reder ut begreppen kring myndigheter, lagarna och politiken. Men berättar också om skandalerna och konsekvenserna, hur kulturarbetare och kungahus engageras för marknadsföring, och om hur fredsnationen Sverige blev en av de största vapenexportörerna per capita i världen.

Boken är skriven av Linda Åkerström som är statsvetare och ansvarig för nedrustningsfrågor på Svenska Freds. De senaste tio åren har hon arbetat med säkerhetspolitiska frågor inom den svenska fredsrörelsen.

>> Beställ boken

Röster om boken: 

"Åkerström koncentrerar sig enbart på Sveriges roll i det globala maktspelet, vilket räcker mer än väl. Här får man historien bakom den svenska vapenexporten, en kartläggning av vem som gör vad i vapenhandeln, en katalog över alla vapen som Sverige säljer och en redogörelse över fullkomligt skandalösa evenemang med vapenlobbying där såväl Kungahuset, PR-byråer, som artister och författare involverats i marknadsföring av svensk vapenindustri. Det är en skakande läsning, särskilt i dessa osäkra tider av krig- och terrordåd.” (Göteborgsposten)

”Många svar ges och nya frågor ställs efter läsningen av den faktatunga genomgången av svensk vapenindustri. Linda Åkerström, ansvarig för nedrustningsfrågor på Svenska freds, som skrivit Den svenska vapenexporten, har åstadkommit en initierad och pedagogiskt upplagd bok, som ger en historisk bakgrund och nulägesbeskrivning av Sveriges position inom vapenhandeln.” (Tidningen Arbetet)

”Med boken Den svenska vapenexporten presenterar Linda Åkerström historiska som nutida fakta kring den politiska, sociala och ekonomiskt heta potatis som är den svenska vapenexporten. För den som grundligt och ingående vill sätta sig in i frågan erbjuder boken en fantastisk möjlighet.” (Tidningen Kulturen)

>> Läs fler recensioner av boken: Skakande, initierad, klargörande

Föreläsning eller boksamtal?

Vill du att vi kommer och pratar om vapenexport, om den här boken eller om vårt arbete på ditt företag, organisation, bibliotek, skola eller liknande. Hör av dig med förfrågan till linda.akerstrom@svenskafreds.se

Så här beställer du:

Starta en bokcirkel - få bokcirkelrabatt!

Gå ihop och starta en bokcirkel och beställ minst 5 st böcker så får ni köpa boken för 170 kr/st under en begränsad tid. Kan endast beställas via e-post. Frakt tillkommer med 50 kr per 5 st böcker. info@svenskafreds.se

>> Här hittar du bokcirkelmaterial att inspireras av

Vill du beställa ett eller flera ex. via faktura/inbetalningskort, maila info@svenskafreds.se

OBS! Eventuellt överskott går till Svenska Freds arbete mot vapenexport. Så vill du välja ett högre belopp för boken går det givetvis bra och är mycket uppskattat

Beskrivningen av boken från Leopard förlag:

Sveriges vapenexport är omdebatterad och ifrågasatt. Vem bestämmer, vad gäller och hur fungerar handeln?

Boken reder ut begreppen kring myndigheter, lagarna och politiken. Men berättar också om skandalerna och konsekvenserna, hur kulturarbetare och kungahus engageras för marknadsföring, och om hur fredsnationen Sverige blev en av de största vapenexportörerna per capita i världen.

ISBN: 9789173436953
Sidantal: 280
Bandtyp: Mjukt band
Utgivningsår: 2016-11

Pris:250,00 kr
kr
Publicerad 2016-06-21