Arbetar för en fredligare värld

Föreläsningar

Svenska Freds föreläser för skolor, organisationer, institutioner, myndigheter och företag över hela landet. Vi kan erbjuda föredrag och workshops om en hel rad olika teman. Alla föredrag ger en presentation av Svenska Freds. Ni får en beskrivning av vad en fredsorganisation arbetar med idag och hur den arbetar.

Våra vanligaste teman:

Läs mer om våra frågor

Boka en föreläsning

Det här är ett smakprov på vad vi kan erbjuda. Kontakta oss om du har speciella önskemål. De kan ges som inslag i den ordinarie undervisningen eller genomföras under en storsamling i aula. Eller varför inte som en del i en temadag. Företag och myndigheter är givetvis även välkomna med en bokning.

Bokningar av föreläsning görs i så god tid som möjligt. Svenska Freds standardarvode för en föreläsning är 3000 kr (som en gåva till föreningen), samt resekostnader. Kontakta kansliet på info@svenskafreds.se

Mer tips i skolarbetet

Pressmeddelanden och debattartiklar – senaste nytt från Svenska Freds

Lär om kärnvapen – Svenska Freds och Svenska Läkare mot kärnvapen har skapat en webbsida fylld med information om kärnvapennedrustningsfrågor. Speciell lärarhandledning finns att ladda ner.

Faktabladen – snabb information om olika freds- och säkerhetspolitiska områden

Svenska Freds böcker och skrifter – utmärkta att använda i undervisningen eller skolarbetet

Fredstidningen Pax – mängder av nyhetsartiklar och reportage

Publicerad 2010-02-19