Arbetar för en fredligare värld

Bodil Murphy

Medlem: Bodil, HR-generalist, 37 år

Bodil bor i Stockholm och blev medlem i Svenska Freds den 18 juli 2014:

Berätta lite om dig själv, vem är du, vad gör du?
Kvinna, mamma, fru. Har bott i London och Auckland, Nya Zeeland största delen av mitt vuxna liv. Flyttade hem till Sverige 2009 från London då vår förstfödda dotter var 6 månader. Jobbar inom HR.

Vad fick dig att gå med i Svenska Freds?
Krig är bland det värsta en människa kan råka ut för - det försätter människor på flykt, det dödar. Krig är odemokratiskt, orättvist och drabbar oskyldiga kvinnor, barn och män. Jag anser inte att Sverige ska bidra till de tragedier som det innebär för individer och länder som befinner sig i krig. Jag tycker Sverige bryter mot mänskliga rättigheter genom sin vapenexport!

Vad tycker du om Svenska Freds?
Jag tycker ni är svenska statens "samvetet" gällande vapenexporten.

Vilken fråga tycker du är viktigast för Svenska Freds att jobba med?
Vapenexporten!

Om du skulle uppmana någon att bli medlem. Vad skulle du säga?
Att Svenska Freds jobbar brett och har olika frågor på ert bord. Att det är viktigt för Sverige att ta ansvar för sin del i världens konflikter där svenska vapen cirkulerar!

Om du fick värva en person som medlem idag som du tror skulle passa. Vem skulle det vara?
Carl Bildt. Jag vill värva Calle för han har erfarenhet av internationellt arbete, diplomati och näringslivet och jag tänker att Svenska Freds skulle kunna använda sig av hans kunskap - tror han skulle kunna göra mycket gott, istället för att skaka hand med Saudiarabien och sälja vapen dit - han måste ju såklart ändra sin inställning från för till emot svensk vapenexport

Publicerad 2014-09-17