Arbetar för en fredligare värld

Pax nr 2 2017

I år skulle författaren och fredskämpen Per Anders Fogelström ha fyllt 100 år. I 14 år var han ordförande för Svenska Freds. Pax uppmärksammar 100-årsjubileet och berättar om hans fredsengagemang. Människorättsjuristen Parul Sharma berättar om arbetet med att leda regeringens delegation för Agenda 2030 och om hennes breda engagemang för unga och mänskliga rättigheter, Delegationen lyfter fram den svenska vapenexporten till diktaturer som ett av de största hindren för hållbar utveckling.Pax berättar också om nya uppgifter om Saabs roll i mutskandalen i Sydafrika, Svenska Freds vice ordförande Amanda Sundberg skriver om varför hon så fruktansvärt gärna ville göra praktik på Svenska Freds för sju år sedan.

Tidningen kan läsas direkt på nätet ovan eller laddas ner som pdf. Artiklarna kan också läsas separat nedan. Dela gärna!

”Vi vill satsa på den oprövade möjligheten”

FogelströmPer Anders Fogelström i sin skrivarverkstad på Fjällgatan i Stockholm 1967. Foto: Bernt Lindgren Den 22 augusti skulle författaren och fredskämpen Per Anders Fogelström ha fyllt 100 år. I 14 år var han ordförande för Svenska Freds.

Hallå där, Parul

Parul SharmaParul Sharma. Foto: Eva Kellström Froste

Nya uppgifter om Saabs roll i mutskandalen i Sydafrika

Jas GripenJas Gripen, ett vapensystem som får mycket statligt säljstöd. Foto: U.S. Air Force, 1st Lt. Christopher Mesnard

”Inga argument kan försvara vapenexport”

Amanda SundbergAmanda Sundberg.

Intervjun gick väl… okej…

Det var hösten 2010 och jag hade precis varit på intervju för en praktikplats på Svenska Freds kansli. Jag rapporterade lite dystert om den till min syster Elin. Jag ville så gärna praktisera där att jag knappt vågade hoppas.