Arbetar för en fredligare värld

den_svenska_vapenexporten.jpg
Svenska Freds nya bok tar ett helhetsgrepp på den svenska vapenexporten, från historien till de senaste skandalerna.

Recensioner av "Den svenska vapenexporten"

”Skakande läsning i osäkra tider”

”Åkerström koncentrerar sig enbart på Sveriges roll i det globala maktspelet, vilket räcker mer än väl. Här får man historien bakom den svenska vapenexporten, en kartläggning av vem som gör vad i vapenhandeln, en katalog över alla vapen som Sverige säljer och en redogörelse över fullkomligt skandalösa evenemang med vapenlobbying där såväl Kungahuset, PR-byråer, som artister och författare involverats i marknadsföring av svensk vapenindustri. Det är en skakande läsning, särskilt i dessa osäkra tider av krig- och terrordåd.”

Göteborgs Posten. 1 mars 2017

>> Läs hela recensionen
 

”Fantastisk möjlighet för den som vill sätta sig in i frågan”

”Med boken Den svenska vapenexporten presenterar Linda Åkerström historiska som nutida fakta kring den politiska, sociala och ekonomiskt heta potatis som är den svenska vapenexporten. För den som grundligt och ingående vill sätta sig in i frågan erbjuder boken en fantastisk möjlighet.”

Tidningen Kulturen, 27 januari 2017

>> Läs hela recensionen

”Initierad och pedagogisk”

”Många svar ges och nya frågor ställs efter läsningen av den faktatunga genomgången av svensk vapen-industri. Linda Åkerström, ansvarig för nedrustningsfrågor på Svenska freds, som skrivit Den svenska vapenexporten, har åstadkommit en initierad och pedagogiskt upplagd bok, som ger en historisk bakgrund och nulägesbeskrivning av Sveriges position inom vapenhandeln.”

Arbetet, 17 januari 2017 

>> Läs hela recensionen

”Visar glappet mellan retorik och praktik”

”Linda Åkerström visar framför allt på glappet mellan politikens retorik och säljandets praktik: Sverige har i någon sorts mer formell mening en restriktiv hållning till vapenexport. Men tillämpningen är en annan, med kraftfulla inslag av till exempel politiker och kungligheter som hjälper till att ro hem stora ordrar.”

Skövde Nyheter, 6 januari 2017

Läs hela recensionen

”Bokens kartläggning är klargörande”

”Åkerströms explicita kritik är försiktig men bokens kartläggning av vapenexportens alla samverkande aktörer, regelverk och intressen klargörande.”

 Flamman, 5 januari 2017

 >> Läs hela recensionen

 >> Köp boken
 

 

Publicerad 2017-03-07