Sign 1

Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen

The Singing Sailor based on an original design by Daniel A. Bruce

Operation The Singing Sailor

Den sjungande sjömannen är ett alternativt försvarssystem från Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen, skapad för att stoppa eventuella ubåtsattacker.

Den är också ett bidrag till debatten om att vi år 2015 borde flytta militära resurser till utveckling och nytänkande.

Tekniska data

För närvarande är den sjungande sjömannen nedsänkt i Stockholms skärgård, vid 59.312587, 18.735732. Svenska Freds Logo

The Singing Sailor Underwater Defense System sänder ut morsekoden ”This way if you are gay”. Den är även utrustad med en blinkande neonskylt med texten ”Welcome to Sweden. Gay since 1944." (året då Sverige legaliserade homosexualitet) för ubåtar som passerar i närheten.

Operation: Singing Sailor

Om militära aktioner och vapen hade fungerat som konfliktlösande metoder skulle vi ha haft fred i världen för länge sedan.

Syftet med Operation The Singing Sailor är att uppmana den svenska regeringen att tänka i nya banor istället för att falla tillbaka på territoriellt försvar, militärtjänst och upprustning.

Världen behöver inte fler vapen. Militär upprustning i sig är en starkt bidragande orsak till konflikter. Lägg försvarsresurserna på fredliga samarbeten och utveckling istället – läs gärna Peace Monitor – the yearbook of peace där positiva erfarenheter från hela världen finns samlade.

Map

Support

Stöd den sjungande sjömannen och Svenska Freds arbete. Bli medlem eller skänk en gåva.

Ge en gåva med Paypal


Ge en gåva med Swish (valfritt belopp)
Ge en gåva med SMS (50 kr eller 20/50 kr per månad)
Bli medlem (240 kr per år)
Gå med i Pride-tåget 1 augusti

PressbilderThe Singing Sailor based on an original design by Daniel A. Bruce
Studio photo by bsmart.se

Press bild och ljud

Pressrelease

Svenska Freds sjösätter välkomnande försvarssystem

Den 27 april sänktes ”The Singing Sailor Underwater Defense System” ner i havet i skärgården utanför Stockholm. Systemet är alternativt försvarssystem för att stoppa eventuella ubåtsattacker.

Den sjungande sjömannen sänder i morsekod ut "This way if you are gay”. För ubåtar som passerar i närheten är den även utrustad med en blinkande neonskylt med texten "Welcome to Sweden. Gay since 1944." (året då Sverige legaliserade homosexualitet).

Den sjungande sjömannen som kostar en bråkdel av vad den svenska militärens resultatlösa ubåtsjakter kostat är också ett bidrag till debatten om att vi år 2015 borde flytta militära resurser till utveckling och nytänkande.

- Finns det någon u-båt där nere och det är någon ur besättningen som hör eller ser sjömannen är de välkomna att gå med oss i Prideparaden den 1 augusti i Stockholm. I tider av oro är kärlek och fred över gränser ännu viktigare än vanligt. Vi vill göra slut med våldet. Erbjudandet gäller givetvis även svenska u-båtar och militär personal och alla andra som vill gå med oss, säger Daniel Holking, kommunikations- och insamlingsansvarig på Svenska Freds.
Militär upprustning i sig är en starkt bidragande orsak till konflikter.

- Om militära aktioner och vapen hade fungerat som konfliktlösande metoder skulle det varit fred i världen för länge sedan. Det kanske kan tyckas konstigt att en fredsorganisation använder en provocerande sjöman som budskapsbärare, men vi vill uppmana den svenska regeringen att tänka nytt och lägga försvarsresurserna på fredliga samarbeten och utveckling istället. Det finns mängder av moderna exempel i världen på hur konflikter kan lösas utan militär inblandning, säger Anna Ek.

Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen, världens äldsta fredsorganisation och tre gånger inblandade i Nobels fredspris, är övertygade om att konflikter kan undvikas genom samarbete och diplomati.

För mer information, teknisk data och dokumentation, se http://www.svenskafreds.se/singingsailor/

Stöd The Singing Sailor och Svenska Freds arbete. Genom att SMS:a SINGING SAILOR till 72980 bidrar du med 20 kr.

Fotnot: Den 24 april lade den svenska regeringen in en proposition om att upprusta det svenska försvaret med ytterligare 10,2 miljarder kronor.

För mer information kontakta:

Anna Ek
anna.ek@svenskafreds.se
Ordförande
070-954 05 13