Arbetar för en fredligare värld

Tack! Trevlig helg och gott nytt år!

Nyhetsbrev
nr 10 2012


Tack!

Trevlig helg, god jul och tack för året som har gått. Under året har vi fått mycket beröm för vårt arbete, både i Sverige och utomlands. Det är mycket glädjande, men det som värmer mest är uppskattningen från alla de vi tillsammans med dig har hjälpt. Ett exempel bland många är från Bahrain efter att vi kritiserat vapenexporten dit. Du är en stor del av fredsarbetet världen över. Än en gång, ett stort tack!

Vill du lyssna på en klassisk julsång under tiden du läser resten av brevet, klicka på Läs mer-länken här:

Svenska vapen i Burma
Gränslöst

Sedan 1990 har EU haft ett vapenembargo mot Burma, men granatgeväret Carl Gustaf känner inga gränser.

Bra vinnare av Right Livelihood Award
Grattis

I början av december hyllades pristagarna av årets Right Livelihood Award, även kallat det alternativa Nobelpriset. Svenska Freds var på plats och stämde in i hyllningarna.

Jas och Sydafrika
En tråkig följetong

För varje krona som satsas på hiv/aidsbehandling går 7,60 kronor till betalning för vapenaffärerna. Det här skriver vi och Desmond Tutu med flera.

Väldigt många fler medlemmar
Tipsa en vän!

Inte sedan Boforsskandalerna på 80-talet har Svenska Freds medlemsökning varit så stor. I dagarna nådde vi 6000 medlemmar. Det är en ökning med 1200 medlemmar jämfört med december 2011. Välkommen alla nya och tack alla gamla för att ni värnar om freden!

En kort paus, sen på det igen!
Finns på svenskafreds.se

Under jul- och nyårshelgen tar vi på kontoret paus några dagar, men eftersom krig som bekant sällan tar det lugnt är vi igång igen strax efter nyår. Om det är något du undrar över, har funderingar kring eller bara vill heja på oss, kom förbi vårt kontor på Polhemsgatan 4 i Stockholm eller skriv en rad. Du är alltid välkommen att höra av dig.

Ja till fred. Nej till krig.
Publicerad 2012-12-19

Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen, Box 2088, 103 12 Stockholm www.svenskafreds.se | Tel: 08-55 80 31 80 | Plusgiro: 90 10 85-1 Följ Svenska freds på Facebook och Twitter