FRED OCH FRIHET FÖR UKRAINAStoppa Rysslands krig!

ETT ÅR AV KRIG. 

r ett år sedan inleddes Rysslands folkrättsvidriga invasion av Ukraina. Det är med en oerhörd sorg och ilska vi tar del av rapporterna om alla de som dagligen dödas och skadas i  detta oförsvarbara, orättfärdiga, folkrättsvidriga och fasansfulla krig. För varje dag som går växer det mänskliga lidandet när fler tvingas på flykt, får se sina hem och samhällen förstöras och nära och kära skadas eller dö.  

Sverige och omvärlden har slutit upp för Ukraina och vi behöver fortsätta stödja det ukrainska folket genom att kräva fred och frihet för Ukraina, kraftfullt fördöma Putin och dra tillbaka allt som kan stödja den ryska regimen. Putin måste ställas inför rätta och alla krigsförbrytelser utredas. 

Var med och stå upp mot kriget och Rysslands kränkningar av mänskliga rättigheter och folkrätten. På årsdagen för Rysslands invasion den 24 februari samlas vi för att kräva fred och frihet för Ukrainas folk. 

Tid: 12.00-13.30

Plats: Sergels Torg

Arrangörer: Kvinna till Kvinna, IKFF, Kristna Freds, Reportrar utan gränser (listan uppdateras).

Till evenemanget på Facebook

Medarrangörer och talare uppdateras eftersom.

Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen är en förening för människor som är övertygade om att konflikter kan lösas utan våld och att krig kan förebyggas. Vi arbetar för hållbar fred genom att sprida kunskap, bilda opinion och påverka politiker. Vill du också vara med och ta ställning för hållbar fred i världen? Bli medlem i Svenska Freds här.


 

ORDNA EN DEMONSTRATION PÅ DIN ORT!

Befinner du dig inte i Stockholm? Då vill vi uppmana dig till att ansluta dig till en demonstration på din ort eller arrangera en egen under parollen:

FRED OCH FRIHET FÖR UKRAINA – Stoppa Rysslands krig!

Här finns en guide om hur du går tillväga, och här finns budskap och bilder samlade för att stötta. Kom ihåg att polistillstånd och annat kan ta tid, så börja så snart som möjligt!

Hör av er till info@svenskafreds.se vid frågor eller vid behov av stöttning kring din demonstration!  Vi hjälper gärna till att sprida information om ert arrangemang!

Demonstrationsguide!