VILL DU JOBBA PÅ SVENSKA FREDS?

VIKARIAT ORGANISATIONSSEKRETERARE MED ANSVAR FÖR MEDLEMSFRÅGOR OCH GIVARSERVICE

Vill du vara med och skapa hållbar fred i världen?
Svenska Freds arbetar för nedrustning och hållbar fred genom att sprida kunskap, bilda opinion och granska och påverka beslutsfattare. Svenska Freds har omkring 6 000 medlemmar. Just nu söker vi en vikarierande organisationssekreterare som ansvarar för vår medlems- och givarservice.

Om Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen
Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen är en politiskt och religiöst obunden medlemsförening som sedan starten 1883 outtröttligt verkat för freden. Vi tror alltid och utan undantag på ickevåld och fredlig konflikthantering.

Om tjänsten
Som vikarierande organisationssekreterare är du en viktig del i Svenska Freds relation med medlemmar och givare . Utöver att ansvara för administrationen av gåvor och medlemsavgifter i vårt medlemsregister svarar du även på frågor från givare, medlemmar och andra intressenter via telefon och mejl. Det handlar bland annat om frågor gällande givande via autogiro och våra digitala kanaler, minnesinsamlingar, inträde/utträde ur föreningen, lokala aktiviteter och Svenska Freds verksamhet. Du skapar utskick till givare, medlemmar och andra engagerade och bidrar med ett medlems- och givarperspektiv med målet att fördjupa relationen till Svenska Freds sympatisörer. Vi är i dagsläget sju medarbetare på kontoret och du kommer att samarbeta med framförallt insamlings-, kommunikation- och ekonomipersonal.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • sköta administrationen av medlemsregistret KomMed.
 • i samråd med insamlingspersonal vidareutveckla medlems- och givarvården inom föreningen.
 • ha kontakt med lokalföreningar, intressegrupper medlemmar och givare.
 • svara på frågor per emejl och i telefon.
 • se till att Svenska Freds har uppdaterade uppgifter till lokalföreningarna och dess styrelseledamöter samt ha kontakt med lokalföreningarna om deras lokala aktiviteter etc.
 • bidra till organisationsutveckling i fråga om medlemmar, givare och engagemang.
 • koordinera och skicka ut välkomstbrev, tackbrev och riktade utskick.
 • ta emot och hantera beställningar av material.

Om dig
Du är serviceinriktad och tycker om att ha kontakt med nya människor. Du har ett intresse för globala frågor och ideellt engagemang. Vi söker en person som är erfaren inom service, är noggrann, lösningsfokuserad, duktig på administration, har god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift och har lätt för att prata med människor i telefon.

Vidare ser vi också att du har god systemvana och erfarenhet av att jobba med kund/givardatabaser och någon form av CRM-system. Kunskaper i Excel är nödvändigt för att klara arbetsuppgifterna på ett bra sätt. Självklart vill vi också att du delar våra värderingar om fred och ickevåld.

Kvalifikationer nödvändiga för tjänsten

 • Erfarenhet av arbete med CRM-system (gärna KomMed)
 • Erfarenhet av serviceyrke, kundtjänst
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift.

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet av arbete (ideellt eller professionellt) i en medlemsstyrd organisation inom ideell sektor eller motsvarande.
 • Erfarenhet av automatiseringsprocesser i CRM-system
 • Kännedom om dataskyddsförordningen GDPR

Anställningsvillkor
Vikariat på 80 procent, 1 november – 31 januari. Tjänsten är placerad i Stockholm. Kollektivavtal finns.

Rekryteringsprocess
Skicka din ansökan med personligt brev och CV så fort som möjligt, men allra senast 9 oktober, per mail till generalsekreterare Karin Wall Härdfeldt på karin.wall.hardfeldt@svenskafreds.se. Ansökningar kommer att behandlas löpande.

För ytterligare frågor om tjänsten eller ansökningsprocessen, vänligen kontakta Karin Wall Härdfeldt på karin.wall.hardfeldt@svenskafreds.se  eller 070-284 34 32.