Stockholm Fredsförening

OM OSS

Stockholms Fredsförening är en av Svenska Freds största lokalföreningar med över 2400 medlemmar.

 

Stockholms Fredsförening har fördelen av den geografiska närheten till Svenska Freds kansli i Stockholm, samt närhet till riksdag och regering. Föreningen har nära kontakt med Svenska Freds kansli och stöttar ofta kansliets personal med volontärer som hjälper till att organisera eller genomföra aktiviteter och aktioner. Därför är föreningen en perfekt förening för dig som är intresserad av fredsfrågor och som vill ingå i ett fredsnätverk med en härlig blandning av professionella och ideella fredsarbetare. Du kan engagera dig så lite eller så mycket du vill och få information om aktiviteter som intresserar just dig.

 

Vill du engagera dig i Stockholms Fredsförening? Besök Stockholms Freds sida på Facebook där vi löpande uppdaterar om evenemang, föreläsningar och annat. Klicka här för att komma till vår sida på Facebook.

 

Du kan också kontakta styrelsen på stockholm@svenskafreds.se

 

Vill du hitta fler sätt att engagera dig?

Kolla in på Samling för fred för tips på vad du kan göra i arbetet för hållbar fred!

 

 

 

Nyhet

Nominera dig själv eller en vän till vår styrelse

Freden är inte självklar. Den är något vi väljer, och måste fortsätta välja, varje dag. Den byggs genom samtal, kunskap och engagemang. Det är därför Svenska Freds driver lokalt arbete genom våra lokalföreningar och nu i vår kommer vi välja in nya ledamöter i Stockholms Freds styrelse.
Stockholms Freds arrangerar föreläsningar och aktioner för att sprida kunskap om fred, mänsklig säkerhet, nedrustning och demilitarisering. Lokalt fredsarbete för global fred.
Just nu letar vi efter personer som vill vara med i en aktiv styrelse och skriva debattartiklar, planera kampanjer, ordna aktiviteter för våra 2400 lokalt anslutna medlemmar, arrangera viktiga samtal eller hålla koll på föreningens ekonomi.
Styrelsen sammanträder en gång i månaden. Uppdraget är ideellt och omfattar ca 5 timmars arbete per månad.
Hör av dig till oss och berätta hur du vill bidra! Skicka din ansökan till stockholm@svenskafreds.se och sista dagen att anmäla intresse är 7 februari. Årsmötet planeras att hållas den 14 mars.
Fredliga hälsningar!
Stockholms Freds styrelse
NYHET
MUSIKSLÄPP

INTERNATIONELLA FREDSDAGEN

SÅNGER FÖR FRED

Stockholms Fredsförening lanserar “Sånger för fred” – nytolkningar av fredslåtar i ett unikt samarbete med artisterna Sarah Riedel, Carl Bagge och Martin Höper. Musiksläppet sammanfaller med den 21a september som är den Internationella fredsdagen, en dag som instiftades som en vädjan till världens länder om ett dygn av eld upphör och ickevåld.

 

– Vi är så glada över att några av Sveriges mest välkända jazzmusiker väljer att ta ställning för fred och nedrustning genom projektet “Sånger för fred”. Nu hoppas vi att fler får upp ögonen för hållbar fred och inser att det finns alternativ till den ökande upprustning vi ser runtom i världen, säger Tilda Wendefors, ordförande i Svenska Freds lokalförening i Stockholm.

Stockholm Freds
VÅR STYRELSE

Tilda Wendefors, ordförande
Karl Friman, vice ordförande
Sara Backman, kassör
Jakob Hernborg Axelson, vice kassör
Josefin Lindh, sekreterare
Olivia Morris Andersén, ordinarie styrelseledamot
Mitchell Cordner, ordinarie styrelseledamot
Ludvig Landberg, ordinarie styrelseledamot