Home / Upptäck / Fred och Säkerhet / VI SÖKER EN ORGANISATIONSSEKRETERARE

VI SÖKER EN ORGANISATIONSSEKRETERARE

2020-09-03

Vill du vara med och skapa hållbar fred i världen? Svenska Freds arbetar för nedrustning och hållbar fred genom att sprida kunskap, bilda opinion och granska och påverka beslutsfattare. Som Sveriges största och världens äldsta ännu aktiva fredsförening har vi genom åren engagerat hundratusentals människor, drivit igenom förbud mot olika vapentyper, avslöjat vapenaffärer och debatterat frågor och fred och säkerhet. Bli del av vårt team när vi nu söker vi en organisationssekreterare som ska arbeta med vår medlems- och givarservice.

Medlem gör fredstecknet
Medlem gör fredstecknet

Det här är Svenska Freds

Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen är en politiskt och religiöst obunden ideell förening med cirka 6000 medlemmar och omkring drygt 750 autogirogivare utan medlemskap, som sedan starten 1883 outtröttligt verkat för freden. Vi tror alltid och utan undantag på ickevåld och fredlig konflikthantering. Vi tar fram fakta, sprider kunskap, bildar opinion samt påverkar beslutsfattare och makthavare. Med stöd av våra analyser och argument verkar vi för att förändra normer, attityder och politik. Svenska Freds är del av den globala fredsrörelsen och arbetar tillsammans med andra freds- och civilsamhällesorganisationer för hållbar fred i världen. Vårt kansli, med för närvarande sex anställda och en heltidsarvoderad ordförande, ligger i lokaler i centrala Stockholm. Anställd personal rapporterar direkt till generalsekreteraren. Vi eftersträvar en inkluderande arbetsmiljö där varje medarbetare trivs och har en hållbar arbetssituation. Arbetet på ett litet kansli i en medlemsförening innebär en stor variation av arbetsuppgifter i det dagliga arbetet och omväxlande arbetsdagar.

Det här söker vi

Som organisationssekreterare är du en viktig del av Svenska Freds kontakt med medlemmar och givare och skapar förutsättningar för att insamlingsarbetet ska ge resultat. Du samarbetar nära Svenska Freds insamlingsansvarige för att utveckla lojalitetsarbetet och för att medlems- och givarresan ska fungera så bra och effektivt som möjligt.

Utöver att administrera gåvor och medlemsavgifter i vårt CRM-system svarar du på frågor från givare, medlemmar och andra intressenter via telefon och mejl. Det kan handla om givande via autogiro och våra digitala kanaler, minnesinsamlingar, inträde/utträde ur föreningen, lokala aktiviteter och Svenska Freds verksamhet. Du skapar utskick till givare, medlemmar och andra engagerade och bidrar med ett medlems- och givarperspektiv med målet att fördjupa relationen till Svenska Freds sympatisörer. Du är serviceinriktad och tycker om att ha kontakt med nya människor. Du har ett intresse för globala frågor och ideellt engagemang. Vi söker dig som är erfaren inom service, är noggrann, lösningsfokuserad, van vid administration, har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och har lätt för att prata med människor i telefon. Självklart vill vi också att du delar våra värderingar om fred och ickevåld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • sköta administrationen av medlemsregistret Salesforce samt inkomna betalningar via betalkanaler som Swish, hemsida, bankgiro/plusgiro.
 • i samråd med insamlingsansvarig vidareutveckla medlems- och givarresan inom föreningen, inklusive bidra med ett användarperspektiv i utvecklingen av Svenska Freds hemsida, ta fram utkast på givarkommunikation etc.
 • ha kontakt med medlemmar och givare samt Svenska Freds lokalföreningar och intressegrupper per e-post och telefon.
 • bistå lokalföreningar i att göra lokala brevutskick
 • hantera ansökningar om medel till lokala aktiviteter från ideellt aktiva
 • bidra till organisationsutveckling i fråga om medlemmar, givare och engagemang.
 • koordinera och skicka ut välkomstbrev, tackbrev, riktade utskick och hantera beställningar av material.
 • planera och koordinera föreningens kongress och övriga medlemsträffar.

Kvalifikationer nödvändiga för tjänsten

 • Erfarenhet av arbete med CRM-system (gärna Salesforce)
 • Erfarenhet av kund- och givarservice
 • Erfarenhet av insamlingsarbete inom civilsamhället
 • Kunskap i Excel
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet av arbete med ideellt aktiva (ideellt eller professionellt) i medlemsstyrd organisation inom civilsamhället och förståelse för civilsamhällets roll och för hur en förening fungerar.
 • Erfarenhet av automatiseringsprocesser i CRM-system
 • Kännedom om dataskyddsförordningen GDPR

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning 100 %. Tjänsten är placerad i Stockholm. Kollektivavtal finns.

Rekryteringsmetod och process

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till karin.wall.hardfeldt@svenskafreds.se.

För frågor om tjänsterna eller ansökningsprocessen, vänligen kontakta generalsekreterare Karin Wall Härdfeldt på karin.wall.hardfeldt@svenskafreds.se eller 070-284 34 32. Ytterligare information om Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen finns på www.svenskafreds.se

Sista ansökningsdag är 16 september 2020 (Ansökningar kommer att behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag).