Arbetar för en fredligare värld

Bli medlem i Svenska Freds!Välj ett gåvokort att ge bort i jul!Julgåva: Företag 2015.Svenska Freds GåvoshopBli medlem!

sv.kong14.s.png

Kongress

Här finns protokoll från kongressen 2014

Svenska Freds 131-årskongress den 24-25 maj 2014 i Göteborg
 

Svenska Freds kongress 2014 kommer att hållas i Göteborg. Alla medlemmar är välkomna! Sista datum för att lämna in motioner är den 24 februari. Förslag på handlingsprogram för åren 2014-2018 och tips inför motionsskrivandet finner ni nedan. Kom med förslag på alternativa skrivningar genom att skriva motioner. Motioner skickas helst per e-post till sandra.szymanska@svenskafreds.se

Sista dag att lämna in motioner till kongressen är alltså den 24 februari 2014.

Sista anmälningsdag är den 24 april. Det går att anmäla sig senare, men då är du inte garanterad rösträtt på kongressen. Klicka här för att komma till anmälningsformuläret för årets kongress i Göteborg. Du hittar även formuläret i menyn till vänster.

Detta gäller för rösträtten:
Alla som anmält sig senast 24 april och som varit medlemmar i Svenska Freds sedan 31 december 2013, samt betalat medlemsavgiften för 2014 senast 24 april har rätt att rösta på kongressen. Du som anmäler dig senare är inte garanterad rösträtt. 

Kongresshandlingar
Längst ner på denna sida kan du läsa och ladda ner centralstyrelsens förslag till handlingsprogram för 2014-2018. Resten av handlingarna till kongressen kommer att läggas upp här löpande efter hand som de blir klara.

Valberedningen tar emot nomineringar till ny styrelse fram till den 31 mars 2014. Valberedningen nås på valberedningen@svenskafreds.se. Fram till detta datum kan du också ansöka om reseersättning till kongressen. Blankett finner du nedan.

Vänligen observera att det är val till Europaparlamentet söndagen den 25 maj. Vi uppmanar er därför att gå och förtidsrösta!

Efter kongressen har du möjlighet att delta i ett trevligt mingel i samband med den spännande fotoutställningen The Vanishing Tribes of Burma, som äger rum i samma byggnad som kongressen. Fotoutställningen har tidigare visats i bland annat Burma, Sverige och Norge. Mer information om den finner du här. Under minglet bjuds det, förutom på fantastiska bilder och härligt sällskap, både på seminarium om utvecklingen i Burma och Svenska Freds arbete där samt enklare tilltugg. Detta beräknas äga rum ca kl.16.30-18.30. Därefter kommer kongressdeltagarna att ges möjlighet att umgås vid middag och festligheter. 

Av erfarenhet vet vi att de flesta deltagare brukar kunna ordna boende själva i Göteborg. Därför har vi inte gjort någon förbokning av logi. Om du behöver boka logi kan vi rekommendera vandrarhemmet STF Vandrarhem Göteborg/Stigbergsliden, tel: 031-24 16 20. Vi rekommenderar även Slottsskogens vandrarhem, tel 031-42 65 20. Gör din bokning i god tid!

Kongressen 2014

Kongressprotokoll 2014

Kongressen 2012

Den 26-27 maj 2012 hölls Svenska Freds 129-årskongress i Stockholm. 

Läs Svenska Freds årsredovisning 2012 i webbformat

Läs protokollet från kongressen

Kongressen är Svenska Freds högsta beslutande organ och hålls årligen, oftast i maj. Tid och plats bestäms av centralstyrelsen. På kongressen behandlas inkomna motioner från medlemmar och förslag från centralstyrelsen. Kongressen väljer också centralstyrelse och andra förtroendeposter inom föreningen.

Alla medlemmar har rätt att delta i kongressen och har yttrande-, förslags- och rösträtt förutsatt att medlemmen innan anmälningstiden till mötet gått ut betalt medlemsavgift för innevarande och föregående år. För att ha rösträtt ska anmälan till kongressen ha inkommit senast fyra veckor innan kongressen.

Valberedningen väljs av kongressen och tar fram ett förslag till centralstyrelse, föreningsrevisorer och ansvarig utgivare för tidningen Pax.

Till valberedning valdes på 2014 års kongress:

Eva Hakami
Clara Levin
Maja Åberg

Valberedningen nås på e-postadress: valberedningen@svenskafreds.se

Centrala dokument för föreningen:

Årsredovisning

Stadgar

Idéprogram

Kongressprotokoll

Publicerad 2012-03-30