VÅRA KURSER & UTBILDNINGAR

VI FOLKBILDAR FÖR FREDEN

Vi har arbetat i snart 140 år för att utbilda om hållbart fredsbyggande och nedrustning. Ta någon av våra digitala kurser här och lär dig mer om fred, ansök till vår ledarskapsutbildning eller boka en föreläsning idag!

NU LANSERAS GRUNDKURS I FRED!

Att lära sig mer om fred är en fredshandling i sig.

Grundorsakerna till våld och väpnad konflikt är ofta flera och samspelar med varandra. Det kan handla om fattigdom, bristande demokrati, konsekvenser av klimatförändringar, konkurrens om resurser eller geopolitiska eller historiska faktorer. Men hur kan dessa grundproblem hanteras och åtgärdas för att förhindra att krig och våld bryter ut?

 

Den som går kursen kommer att få med sig kunskap om fredlig konflikthantering och konfliktförebyggande arbete, hur vi resurssätter freden idag och betydelsen av fredliga prioriteringar.

 

Kursen går bra att göra på både mobil och dator. Du kan hoppa ur och komma tillbaka om du inte hinner eller vill göra kursen på en gång.

 

GÅ GRUNDKURS I FRED!

VÅRA KURSER

BOKA EN FÖRELÄSNING

Vi har arbetat i snart 140 år för att utbilda och påverka om hållbart fredsbyggande och nedrustning. Vi föreläser runt om i landet, på skolor, företag och i organisationer, om den svenska vapenexporten, om mördarrobotar (helt autonoma vapensystem) och utbildar unga i fred och ledarskap. Läs mer och boka en föreläsning här!