TA STÄLLNING FÖR FREDEN!

DU ÄR VIKTIG!

När du ger en gåva till eller blir medlem i Svenska Freds blir du en aktiv del i vårt arbete för hållbar fred i världen. Din gåva gör att:

  • vi kan samordna aktivister i politiska påverkanskampanjer, som 2021 då vi införde ett förbud mot kärnvapen.
  • våra experter kan granska vapenföretag och andra makthavare, och stoppa vapenexport till diktaturer och krig. Som i oktober 2019 då vi stoppade vapenexporten till Turkiet.
  • våra anställda kan hjälpa personer som vill göra vapenfri tjänst genom att svara på frågor om värnplikten, som vi gör löpande i Fredsakademin.
  • våra anställda och politiskt aktiva kan sprida vårt budskap i media, så att vi kan upplysa fler om fredlig konflikthantering.

STÖD OSS

DET HÄR RÄCKER DIN GÅVA TILL

300 kr kan räcka till att informera 20 unga om deras rättigheter att inte behöva bära vapen när de kallas till mönstring.

500 kr kan räcka till att en researcher kan arbeta en timme med att gräva i vapensmugglingsaffärer och mutskandaler.

10 000 kr kan räcka till att en skolklass kan få utbildning i fredlig konflikthantering och ickevåld.

GÅVOSHOP

Här hittar du alla våra fredsprodukter, perfekt att ge bort till någon i present eller till dig själv. När du köper något från vår gåvoshop är du med och bygger hållbar fred i världen.

Till Gåvoshopen

STORA GÅVOR

ENGAGEMANG OCH AKTIVISM

Det är inte enbart genom att ge en gåva som du kan bidra till freden. Tillsammans skapar vi möjligheter att engagera dig och flera i fredsarbetet, oavsett om ni som företag vill bidra, om du vill starta en insamling tillsammans med dina vänner eller om du vill skicka ut våra populära Ris- och Roskort.

SÅ HÄR ANVÄNDER VI PENGARNA

Av varje gåva gick 88% av pengarna till ändamålet om att bygga hållbar fred i världen förra året. Det kan innebära att vi har varit och föreläst om fred och nedrustning, att vi researchat om nya vapentyper eller om vapensmugglingsaffärer eller att vi informerat och debatterat i media för att bilda opinion och på så sätt förändra världen.