Bli Påtryckare för fred!

RIS OCH ROS - VYKORT FRÅN VÅRA PÅTRYCKARE FÖR FRED

Var med och påverka din omgivning att fatta fredligare beslut! Som Påtryckare för fred är du med och skickar vykort med Ris och Ros till utvalda personer som bidragit till, eller motverkat utvecklingen för en hållbar fred.

Våra nya Ris och Ros- kort utgår från ett uttryck på engelska som heter Bricks and Boquets”. Frasen används för att beskriva en blandning av både positiv feedback (bouquets) och negativ feedback (bricks). Det engelska uttrycket har kombinerats med “Ris och Ros” för att förstärka budskapet och anspela på att fredsarbetet är ett stort gemensamt bygge. I Ris-illustrationen har tegelstenarna raserat och är täckta av en torr rishög. Kanske är det resterna av den en gång blommande rosbusken som växer så kraftigt på den uppbyggda väggen i Ros-illustrationen.

Våra Ris och Ros-aktioner har uppmärksammats i media och bidrar till att diskussioner om fred och säkerhet kommer upp på dagordningen. Det är glädjande att se att våra Påtryckares engagemang gör skillnad!

  • Ris och Ros utses av Svenska Freds 2-4 gånger om året.
  • Du kan välja om du vill skriva under korten digitalt eller om du hellre vill ladda ner och skriva ut brevet från vår webbsida och själv posta till mottagaren.
  • Det kostar 80 kr att skicka korten men alla extra gåvor är såklart välkomna.

Skicka kort idag!

SENASTE RIS OCH ROS

RIS går till Göran Mårtensson, Generaldirektör för Försvarets Materielverk (FMV), för att det miljardavtal med  Elbit som myndigheten tecknade, samtidigt som kriget i Gaza pågick. Elbit är Israels största vapenföretag och en av de främsta leverantörerna till den israeliska militären. Företaget har bland annat tillverkat övervakningssystem till det stängsel som finns runt Västbanken, drönare som tidigare använts mot Gaza och en majoritet av den israeliska arméns finkalibriga ammunition. Israels bombningar och belägring berövar civilbefolkningen grundläggande förutsättningar för att överleva och gör Gaza obeboeligt och vi uppmanar FMV att bryta sitt avtal med Elbit

 

ROS går till Norges ambassadör i Sverige, Aud Kolberg som representant för Norges regering. Medan Sverige beslutat att stoppa utbetalningar av det livsviktiga humanitära biståndet till UNRWA har Norge fortsatt att ge finansiellt stöd och även betonat vikten av UNRWAs viktiga arbete. UNRWA:s arbete räddar liv och ser till att nästan 80% av befolkningen på Gazaremsan får sina grundläggande behov och rättigheter tillgodosedda. UNRWA är en livlina för nästan två miljoner människor i Gaza.

 

Skriv ut och skicka här!

 

Här hittar du äldre utskick av Ris och Ros!

BLI EN PÅTRYCKARE DU MED!