FREDSPODDEN - OM HÅLLBAR FRED OCH NEDRUSTNING

LYSSNA PÅ FREDSPODDEN

Fredspodden är Svenska Freds podd om hållbar fred och nedrustning. Podden lanserades i juni 2020 och görs av medarbetare på Svenska Freds tillsammans med aktiva i lokalföreningen i Stockholm.

Här hittar du kort beskrivning och länk till alla avsnitt:

#2: Linda om marknadsföring av krig och dubbelmoralen i svensk vapenexport

Det andra avsnittet av Fredspodden gästas av Linda Åkerström, ansvarig för nedrustningsfrågor på Svenska Freds. Under samtalet tar Linda oss med till vapenmässan IDEX i Abu Dhabi, Förenade arabemiraten dit hon reste våren 2019 för att göra research kring vapenindustrins marknadsföring. Hör henne berätta om bisarra krigsshower i marknadsföringssyfte, svenska vapenföretags närvaro på mässan och den svenska dubbelmoralen som präglar svensk vapenexportpolitik. I samtalet ger Linda också en bakgrund till några av bilderna i den digitala fotoutställningen “Att marknadsföra krig”. Programledare är Ingrid Heller.

Lyssna på avsnittet här.

#1: Agnes om världens roligaste jobb och konsten att kämpa för fred i motvind

Premiäravsnittet av Fredspodden gästas av Agnes Hellström, Svenska Freds ordförande. Under samtalet berättar Agnes om ”världens roligaste jobb” som hon själv beskriver ordförandeskapet för Svenska Freds. Följ med bakom kulisserna på Saabs årsstämma och hör hur det känns att argumentera mot vapenexport inför ledningen av Sveriges största vapenföretag. Dessutom delar Agnes med sig av sina tankar kring corona och mänsklig säkerhet – och berättar varför hållbar fred är framtiden. Programledare är Ingrid Heller.

Lyssna på avsnittet här.

Fredspodden finns på pattformen libsyn samt på Spotify och andra ställen där poddar brukar finnas.