FRÅGOR OCH SVAR OM GIVANDE & MEDLEMSKAP

Vad går pengarna till, rent konkret?
Under 2017 gick 91% av våra intäkter till vårt fredsbyggande arbete. Detta innefattar att kunna stödja våra aktivister, hålla föreläsningar, att våra aktivister och experter ska kunna granska vapenexporten, opinionsbildning, och annan kommunikation för att öka allmänhetens kunskap och insikt i vapenexport, nedrustning och fred- och konflikthantering. 3% av våra intäkter gick till administration, och 6% av intäkterna gick till att administrera och öka vår insamling.

Du hittar mer info i vår Årsredovisning.

På vilka sätt kan jag bidra?
Det allra bästa och mest effektiva sätt att bidra till Svenska Freds är att bli medlem eller månadsgivare via autogiro. På det sättet håller vi våra administrativa kostnader nere och kan planera vår verksamhet på ett mer långsiktigt sätt. Du kan enkelt bli månadsgivare här på vår webbplats.

Om du inte har möjlighet att bli månadsgivare via autogiro är du varm välkommen att ge en engångsgåva. Detta kan du göra på denna sida. Du kan också ge bort en grattisgåva till en person som fyller år eller firar ett jubileum, eller köpa vår bok Den svenska vapenexporten.

Jag har flyttat, vad behöver jag göra?
När du flyttat får du gärna höra av dig via mail till oss på info@svenskafreds.se så uppdaterar vi din adress.

Jag har bytt bank och vill ändra mitt autogiro så att jag kan fortsätta att vara givare. Hur går jag tillväga?
Inga problem! Maila oss på info@svenskafreds.se med dina nya bankuppgifter så löser vi det.

Jag kan få någon dekal eller liknande för att visa att jag stödjer Svenska Freds?
När du blir månadsgivare eller medlem så skickar vi dig en pin och vår tidning Pax. Självklart kan du få klistermärken att sätta på t.ex bilen eller din dator. Maila oss på info@svenskafreds.se så skickar vi det kostnadsfritt till dig.

Jag får utskick som jag inte vill ha, vad ska jag göra?
På våra mailutskick finns chansen att avregistera dig längst ner i mailet. Du kan också höra av dig på info@svenskafreds.se eller ringa 070-763 48 52 så avregistrerar vid dig från postutskick eller hjälper dig med mailutskicken.

Jag har fått utskick från Svenska Freds, men jag är inte medlem. Hur kommer det sig?
Ibland skickar vi ut information till alla våra givare, även till personer som inte är medlemmar. Om du har givit en gåva till oss är det mycket möjligt att vi vill tacka dig genom att skicka ett brev. Vill du inte ha postala utskick från oss går det bra att avanmäla sig genom att kontakta oss via e-post info@svenskafreds.se eller genom att ringa 070-763 48 52 så hjälper vi dig.

MEDLEM

Vad är skillnaden på att bli medlem och månadsgivare?
Skillnaden mellan att bli månadsgivare och medlem är att medlemmar i Svenska Freds har rösträtt på vår kongress. I övrigt går pengarna till samma typ av arbete.

Hur blir jag medlem genom hemsidan?
Du blir medlem och betalar med autogiro via sidan https://www.svenskafreds.se/stod-oss/bli-medlem/. Använd ditt Bank-ID för att signera. Har du inte Bank-ID är du välkommen att kontakta oss på info@svenskafreds.se eller 070-763 48 52.

Vad ingår om man blir medlem, t.ex medlemstidning, pins etc.?
När du blir medlem i Svenska Freds får du vår pin att pryda jackan eller tygväskan med. Du får även vår tidning Pax som kommer ut fyra gånger per år. Du kan välja att få den digitalt eller i brevlådan. Vill du ha Pax per post så hör av dig till oss genom att maila info@svenskafreds.se eller ringa 070-763 48 52.

Vad kostar det att bli medlem?
Du kan bli medlem i Svenska Freds från 20 kr/månad. Vi är dock beroende av medel från våra privata givare för att kunna verka opartiskt och tar gärna emot högre belopp. För att gå runt ekonomiskt så har vi satt minimigräns om 70 kr/månad när du blir medlem via hemsidan. Vill du bli medlem för ett lägre belopp så går det bra att höra av sig till oss genom att maila info@svenskafreds.se eller ringa 070-763 48 52 så skickar vi hem en blankett till dig att fylla i.

Hur kan jag engagera mig som aktiv medlem i Svenska Freds?
När du blir medlem i Svenska Freds och bor på en ort där det finns en lokalförening blir du automatiskt ansluten till den. Vill du engagera dig kan ta kontakt med lokalföreningens kontaktperson och fråga vad de har på gång. Om du är intresserad av en specifik fråga, som till exempel kärnvapen, eller vapenexport, kan du engagera dig i någon av våra intressegrupper genom att höra av dig till intressegruppens kontaktperson. Du kan också starta en ny intressegrupp ifall du brinner för någon specifik fråga. Läs mer om lokalföreningar och intressegrupper här.

MÅNADSGIVARE

Vad ingår om man blir månadsgivare?
När du blir månadsgivare till Svenska Freds får du vår pin att pryda jackan eller tygväskan med. Du får även vår tidning Pax som kommer ut fyra gånger per år. Du kan välja att få den digitalt eller i brevlådan. Vill du ha Pax per post så hör av dig till oss genom att maila info@svenskafreds.se eller ringa 070-763 48 52.

Hur länge binder jag upp mig som månadsgivare?
Du kan när som helst avsluta till autogiro till oss. Det är bara att kontakta oss genom att maila info@svenskafreds.se eller ringa 070-763 48 52 så hjälper vi dig.

Hur går jag tillväga ifall jag vill öka eller minska beloppet på gåvan?
Du kan när som helst ändra ditt månadsbelopp. Det är bara att kontakta oss genom att maila info@svenskafreds.se eller ringa 070-763 48 52 så hjälper vi dig.

ENGÅNGSGÅVOR & SWISH

Har ni Swish?
Du kan antingen ge en engångsgåva via Swish på sidan https://www.svenskafreds.se/stod-oss/ge-en-gava/. Du kan även Swisha direkt till vårt Swish-nummer 901 08 51. Tack!

När jag försöker ge en gåva via Swish får jag först ett meddelande om att det inte gått igenom, men pengar har dragits från mitt konto?
Din gåva bör ha gått igenom, men det kanske inte har registrerats ordentligt i vårt system. Skicka gärna ett mail till info@svenskafreds.se eller ring 070-763 48 52 så hör vi av oss och följer upp din gåva.