SVENSKA FREDS GÅVOSHOP

 

BYGG FRED MED OSS

Här hittar du alla våra fredsprodukter, perfekt att ge bort till någon i present eller till dig själv. När du köper något från vår gåvoshop är du med och bygger hållbar fred i världen.

TYGKASSE

Vår populära tygkasse med texten ”Yes peace” på ena sidan, och ”No tanks” på andra sidan. Tygkassen är i 100% ekologisk bomull kostar 199 kr.

Läs mer

POSTER

”War is over” sjöng John Lennon och Yoko Ono. Och tillägger ”if you want it”. Vad menas med detta? Vi på Svenska Freds vet att det handlar om politisk vilja att ställa om från militarisering till mänsklig säkerhet. Från vapenexport till diplomati. Vi vet att en annan verklighet är möjlig, vi har gjort det förr. Vi vet att det går att införa ett förbud mot kärnvapen, klustervapen och personminor. Bara vi tillsammans visar vår vilja.

Läs mer

BOKEN DEN SVENSKA VAPENEXPORTEN

Sveriges vapenexport är omdebatterad och ifrågasatt. Vem bestämmer, vad gäller och hur fungerar handeln? Boken reder ut begreppen kring myndigheter, lagarna och politiken. Men berättar också om skandalerna och konsekvenserna, hur kulturarbetare och kungahus engageras för marknadsföring, och om hur fredsnationen Sverige blev en av de största vapenexportörerna per capita i världen.

Läs mer

GÅVOBEVIS

Det finaste vi kan få i present är väl ändå fred? Ge bort ett gåvobevis från Svenska Freds till någon du tycker om så är ni med i vårt fredsbyggande arbete. Du får ett mail med gåvobeviset som du kan skriva ut hemma eller skicka vidare!

Läs mer