FÖRELÄSNINGAR FRÅN SVENSKA FREDS

SPRID KUNSKAP OCH BYGG FRED

Svenska Freds är världens äldsta och Nordens största fredsförening. Vi har arbetat i snart 140 år för att utbilda och påverka om hållbart fredsbyggande och nedrustning. Vi föreläser runt om i landet, på skolor, företag och i organisationer, om den svenska vapenexporten, om mördarrobotar (helt autonoma vapensystem) och utbildar unga i fred och ledarskap. Läs mer och boka en föreläsning här så är du med och bygger hållbar fred!

”Jag tar med mig ny kunskap om vapenexport och en känsla av förtvivlan och frustration av att så viktiga saker som klimatet, hållbarhet, mänskliga rättigheter, demokrati vägs mot och någonstans väljs bort för vapenindustrin trots de stora konsekvenser som den har. Motsägelserna är verkligen tydliga. Stort tack för ett intressant webbinarium och för att jag fick vara med igen”
Deltagare på föreläsning om den svenska vapenexporten

VÅRA FÖRELÄSNINGAR

FÖRÄNDRING FÖR FRED

PRISER & BOKNINGAR

Vi samarbetar gärna med organisationer för att hitta ett upplägg som intresserar era medlemmar eller anställda.

Priset på föreläsningar kan variera och vi anpassar vårt utbud för mindre, ideella organisationer. För oss är det viktigt att sprida vårt budskap. Hör av dig till oss genom att maila oss för att få en offert eller få mer information om en föreläsning.

PRISEXEMPEL

  • Ni är ett företag som arbetar med AI och vill veta mer om autonoma vapensystem och hur ni kan undvika att använda er produkt i militärt syfte. Vi skräddarsyr en föreläsning och workshop för er för 25 000 kr. Vill ni ingå ett längre samarbete där ni blir företagsgivare så tar vi fram ett upplägg tillsammans.
  • Ni är en folkhögskola, gymnasieskola, en ABF-cirkel, en kommunstyrelse eller ett bibliotek som vill ha ett debattsamtal om den svenska vapenexporten. Vi kommer och föreläser, cirka en timme. Vi utgår från Författarförbundets minimiarvodering om 8 500 kr för en föreläsning.
  • Ni är en studentförening, en yogastudio eller ett gäng kompisar som är intresserade av vårt arbete. Vi kommer och föreläser kostnadsfritt och ni hjälper oss att sprida kunskapen vidare.

Låter det intressant? Kontakta oss för att diskutera upplägg!

BOKA EN FÖRELÄSNING!