FÖRELÄSNING OM MÖRDARROBOTAR

FÖRELÄSNING: OM MÖRDARROBOTAR

Hur påverkar artificiell intelligens (AI) våra samhällen och var går gränsen mellan acceptabla och oacceptabla användningsområden? Boka en föreläsning med vår sakkunniga för att lära er mer om vad mördarrobotar är och hur vi kan förhindra att AI används i vapensystem. 

Föreläsningen är en genomgång av vad autonoma vapensystem s.k. mördarrobotar är, riskerna de utgör och arbetet Svenska Freds och andra organisationer gör för att förbjuda dem. Föreläsningen kommer att gå genom juridiska, etiska och säkerhetspolitiska skäl att förbjuda mördarrobotar samt analysera frågan från ett feministiskt och antirasistiskt perspektiv.

DET HÄR FÅR DU LÄRA DIG

Efter föreläsningen kommer du att:

  • ha djupare förståelse för vad mördarrobotar är och varför de bör förbjudas.
  • förstå hur Svenska Freds och den globala kampanjen arbetar med frågan.
  • veta vad du kan göra för att påverka i frågan.

INFORMATION

Typ: Föreläsning
Språk: Svenska / Engelska
Format: Fysiskt eller digitalt
Längd: 30-40 min plus frågor
Pris: Enligt överenskommelse

Övrigt: Vi anpassar gärna föreläsningen efter er grupps intressen och förkunskaper, hör gärna av er för att prata mer om vad just ni vill fokusera på. För klasser/kurser i folkrätt och statsvetenskap kan föreläsningen kompletteras med diskussionsfrågor

Vill du boka eller har du fler frågor? Hör av dig till caroline.leuhusen@svenskafreds.se.

BOKA EN FÖRELÄSNING

Kontakta Caroline Leuhusen för priser och bokning.

 

PRIS & BOKNING

Vi samarbetar gärna med organisationer för att hitta ett upplägg som intresserar era medlemmar eller anställda.

Priset på föreläsningar kan variera och vi anpassar vårt utbud för mindre, ideella organisationer. För oss är det viktigt att sprida vårt budskap. Hör av dig till oss genom att maila oss för att få en offert eller få mer information om en föreläsning.

PRISEXEMPEL

  • Ni är ett företag som arbetar med AI och vill veta mer om autonoma vapensystem och hur ni kan undvika att använda er produkt i militärt syfte. Vi skräddarsyr en föreläsning och workshop för er. Vill ni ingå ett längre samarbete där ni blir företagsgivare så tar vi fram ett upplägg tillsammans.
  • Ni är en folkhögskola, gymnasieskola, en ABF-cirkel, en kommunstyrelse eller ett bibliotek som vill ha ett debattsamtal om den svenska vapenexporten. Vi kommer och föreläser, cirka en timme. Vi utgår från Författarförbundets minimiarvodering om 7 500 kr för en föreläsning.
  • Ni är en studentförening, en yogastudio eller ett gäng kompisar som är intresserade av vårt arbete. Vi kommer och föreläser kostnadsfritt och ni hjälper oss att sprida kunskapen vidare.

Låter det intressant? Kontakta oss för att diskutera upplägg!