VI GRANSKAR FÖRSVARETS KLIMATARBETE

FÖRELÄSNING: FRIKORTET - EN GRANSKNING AV FÖRSVARETS KLIMATARBETE

Klimatförändringarna är ett av vår tids mest akuta säkerhetshot. USA:s militär släpper ut mer koldioxid än många industrialiserade länder. Men hur ser det ut när vi granskar den svenska Försvarsmakten? Vad kan vi få reda på om militärens klimatpåverkan idag? Och vad behöver ändras för att vi ska kunna veta mer? Vår nya rapport visar att Försvarsmaktens klimatpåverkan länge gått under radarn. Bjud in oss så berättar vi mer!

”Bra att ni granskar detta! Försvaret borde vara i framkant för att förebygga framtida kriser inklusive klimatkrisen. Försvaret har en del gamla miljösynder att ta hand om också, förorenade områden som försvaret inte har råd att sanera.”

DET HÄR FÅR DU LÄRA DIG

Efter föreläsningen kommer du att:

  • Veta vad vi idag kan säga om Försvarsmaktens klimatpåverkan
  • Ha en förståelse för vilka hinder som finns vid en granskning av militärens klimatpåverkan idag
  • Känna till förbättringsområden, för bättre klimatarbete och insyn för kritisk granskning  
  • Veta vilka krav vi driver i frågan

”Toppen att ni har gjort denna granskning! Krigsmakten bidrar även till Östersjöns föroreningar, världens dödaste innanhav.”

INFORMATION

Typ: Presentation av vår rapport Frikortet – En granskning av Försvarets klimatarbete
Format: Både fysisk och digital
Längd: 30 min
Pris: Enligt överrenskommelse
Övrigt: Vi anpassar gärna föreläsningen efter er grupps intressen och förkunskaper, hör gärna av er för att prata mer om vad just ni vill fokusera på.

Vill du boka eller har du fler frågor? Maila Caroline Leuhusen, caroline.leuhusen@svenskafreds.se.

”Oerhört viktigt arbete! Det är oräkneliga mängder giftigt material som all världens krigsmakter i åratal spritt i vatten och marker, och det bara fortsätter  Där kunde Sverige bli ett gott exempel, om viljan funnes till nedrustning i stället för denna eviga upprustningskamp.”