VAD ÄR MÄNSKLIG SÄKERHET?

FÖRELÄSNING: MÄNSKLIG SÄKERHET FÖR HÅLLBAR FRED

Vad betyder mänsklig säkerhet och varför är det viktigt att utgå från det såväl i vår vardag som i arbetet för hållbar fred. I den här föreläsningen får du lära dig mer om mänsklig säkerhet, om hur begreppet uppstod, vad det innebär i teorin men framför allt i praktiken. Mänsklig säkerhet utgår från vad vi människor behöver för att vara trygga och säkra och delas in i sju områden. Efter den inledande föreläsningen sätts deltagarna i arbete i en workshop i smågrupper.

”Jag har fått en trygghet i att det inte är naivt att se på säkerhet utifrån andra måttstockar än militärt och att det är många som konkret jobbar med det.”

DET HÄR FÅR DU LÄRA DIG

Efter föreläsningen kommer du att:

  • ha fördjupad förståelse för vad mänsklig säkerhet är och vad det har för betydelse i ditt eget privata liv och det större, globala perspektivet. 
  • ha en bredare bild av säkerhet och hur de prioriteringar som görs politiskt och ekonomiskt har betydelse för vilken värld och vilket samhälle vi skapar gemensamt.

INFORMATION

Typ: Föreläsning med workshop
Språk: Svenska
Format: Fysiskt eller digitalt
Längd: 30-40 min plus frågor
Pris: Enligt överenskommelse

Övrigt: Vi anpassar gärna föreläsningen efter er grupps intressen och förkunskaper, hör gärna av er för att prata mer om vad just ni vill fokusera på.

Vill du boka eller har du fler frågor? Kontakta oss genom att mejla info@svenskafreds.se.

BOKA FÖRELÄSNING

Kontakta Caroline Leuhusen för prisuppgifter och bokning.

 

 

PRIS & BOKNING

Vi samarbetar gärna med organisationer för att hitta ett upplägg som intresserar era medlemmar eller anställda.

Priset på föreläsningar kan variera och vi anpassar vårt utbud för mindre, ideella organisationer. För oss är det viktigt att sprida vårt budskap. Hör av dig till oss genom att maila oss för att få en offert eller få mer information om en föreläsning.

PRISEXEMPEL

  • Ni är ett företag som arbetar med AI och vill veta mer om autonoma vapensystem och hur ni kan undvika att använda er produkt i militärt syfte. Vi skräddarsyr en föreläsning och workshop för er för 25 000 kr. Vill ni ingå ett längre samarbete där ni blir företagsgivare så tar vi fram ett upplägg tillsammans.
  • Ni är en folkhögskola, gymnasieskola, en ABF-cirkel, en kommunstyrelse eller ett bibliotek som vill ha ett debattsamtal om den svenska vapenexporten. Vi kommer och föreläser, cirka en timme. Vi utgår från Författarförbundets minimiarvodering om 8 500 kr för en föreläsning.
  • Ni är en studentförening, en yogastudio eller ett gäng kompisar som är intresserade av vårt arbete. Vi kommer och föreläser kostnadsfritt och ni hjälper oss att sprida kunskapen vidare.

Låter det intressant? Kontakta oss för att diskutera upplägg!