VAD ÄR MÄNSKLIG SÄKERHET?

FÖRELÄSNING: MÄNSKLIG SÄKERHET FÖR HÅLLBAR FRED

Vad betyder mänsklig säkerhet och varför är det viktigt att utgå från det såväl i vår vardag som i arbetet för hållbar fred. I den här föreläsningen får du lära dig mer om mänsklig säkerhet, om hur begreppet uppstod, vad det innebär i teorin men framför allt i praktiken. Mänsklig säkerhet utgår från vad vi människor behöver för att vara trygga och säkra och delas in i sju områden. Efter den inledande föreläsningen sätts deltagarna i arbete i en workshop i smågrupper.

”Jag har fått en trygghet i att det inte är naivt att se på säkerhet utifrån andra måttstockar än militärt och att det är många som konkret jobbar med det.”

DET HÄR FÅR DU LÄRA DIG

Efter föreläsningen kommer du att:

  • ha fördjupad förståelse för vad mänsklig säkerhet är och vad det har för betydelse i ditt eget privata liv och det större, globala perspektivet. 
  • ha en bredare bild av säkerhet och hur de prioriteringar som görs politiskt och ekonomiskt har betydelse för vilken värld och vilket samhälle vi skapar gemensamt.

INFORMATION

Typ: Föreläsning med workshop
Språk: Svenska
Format: Fysiskt eller digitalt
Längd: 30-40 min plus frågor
Pris: Enligt överenskommelse

Övrigt: Vi anpassar gärna föreläsningen efter er grupps intressen och förkunskaper, hör gärna av er för att prata mer om vad just ni vill fokusera på.

Vill du boka eller har du fler frågor? Maila Caroline Leuhusen, caroline.leuhusen@svenskafreds.se.

BOKA FÖRELÄSNING