SÅHÄR FUNGERAR VAPENHANDELN

FÖRELÄSNING: DEN SVENSKA VAPENEXPORTEN

Hur fungerar den svenska vapenexporten? Hur ser lagar och regler ut och vem bestämmer egentligen? Vilka är de största mottagarna av vapenexport från Sverige? Säljer Sverige vapen till krigförande länder och diktaturer? Och hur kan vi stoppa den? Vi presenterar den absolut viktigaste informationen för att ni ska förstå hur allt hänger ihop.

”Jag tar med mig ny kunskap om vapenexport och en känsla av förtvivlan och frustration av att så viktiga saker som klimatet, hållbarhet, mänskliga rättigheter, demokrati vägs mot och någonstans väljs bort för vapenindustrin trots de stora konsekvenser som den har. Motsägelserna är verkligen tydliga. Stort tack för ett intressant webbinarium och för att jag fick vara med igen”

DET HÄR FÅR DU LÄRA DIG

Efter föreläsningen kommer du att:

  • Ha en övergripande förståelse för hur den svenska vapenexporten fungerar
  • Ha kännedom om vanliga myter om den svenska vapenindustrin
  • Känna till de vanligaste argumenten för och emot vapenexport

INFORMATION

Typ: Föreläsning
Språk: Svenska/Engelska
Format: Både fysisk och digital
Längd: 45-60 min
Pris: Enligt överenskommelse

Övrigt: Vi anpassar gärna föreläsningen efter er grupps intressen och förkunskaper, hör gärna av er för att prata mer om vad just ni vill fokusera på.

Vill du boka eller har du fler frågor? Kontakta oss genom att mejla info@svenskafreds.se.

”Intressant att få höra om Sveriges vapenexport och hur motsägelsefull Sveriges inställning är. Fick med mig mycket ny kunskap och förstår mer och mer hur komplex frågan är. Fint även att höra att det finns initiativ som arbetar med nedrustning av vapen som kan ha räddat mångas liv ute på gatorna.”

PRIS & BOKNING

Vi samarbetar gärna med organisationer för att hitta ett upplägg som intresserar era medlemmar eller anställda.

Priset på föreläsningar kan variera och vi anpassar vårt utbud för mindre, ideella organisationer. För oss är det viktigt att sprida vårt budskap. Hör av dig till oss genom att maila oss för att få en offert eller få mer information om en föreläsning.

PRISEXEMPEL

  • Ni är ett företag som arbetar med AI och vill veta mer om autonoma vapensystem och hur ni kan undvika att använda er produkt i militärt syfte. Vi skräddarsyr en föreläsning och workshop för er för 25 000 kr. Vill ni ingå ett längre samarbete där ni blir företagsgivare så tar vi fram ett upplägg tillsammans.
  • Ni är en folkhögskola, gymnasieskola, en ABF-cirkel, en kommunstyrelse eller ett bibliotek som vill ha ett debattsamtal om den svenska vapenexporten. Vi kommer och föreläser, cirka en timme. Vi utgår från Författarförbundets minimiarvodering om 8 500 kr för en föreläsning.
  • Ni är en studentförening, en yogastudio eller ett gäng kompisar som är intresserade av vårt arbete. Vi kommer och föreläser kostnadsfritt och ni hjälper oss att sprida kunskapen vidare.

Låter det intressant? Kontakta oss för att diskutera upplägg!