SÅHÄR FUNGERAR VAPENHANDELN

FÖRELÄSNING: DEN SVENSKA VAPENEXPORTEN

Hur fungerar den svenska vapenexporten? Hur ser lagar och regler ut och vem bestämmer egentligen? Vilka är de största mottagarna av vapenexport från Sverige? Säljer Sverige vapen till krigförande länder och diktaturer? Och hur kan vi stoppa den? Vi presenterar den absolut viktigaste informationen för att ni ska förstå hur allt hänger ihop.

”Jag tar med mig ny kunskap om vapenexport och en känsla av förtvivlan och frustration av att så viktiga saker som klimatet, hållbarhet, mänskliga rättigheter, demokrati vägs mot och någonstans väljs bort för vapenindustrin trots de stora konsekvenser som den har. Motsägelserna är verkligen tydliga. Stort tack för ett intressant webbinarium och för att jag fick vara med igen”

DET HÄR FÅR DU LÄRA DIG

Efter föreläsningen kommer du att:

  • Ha en övergripande förståelse för hur den svenska vapenexporten fungerar
  • Ha kännedom om vanliga myter om den svenska vapenindustrin
  • Känna till de vanligaste argumenten för och emot vapenexport

INFORMATION

Typ: Föreläsning
Språk: Svenska/Engelska
Format: Både fysisk och digital
Längd: 45-60 min
Pris: Enligt överenskommelse

Övrigt: Vi anpassar gärna föreläsningen efter er grupps intressen och förkunskaper, hör gärna av er för att prata mer om vad just ni vill fokusera på.

Vill du boka eller har du fler frågor? Maila Caroline Leuhusen, caroline.leuhusen@svenskafreds.se.

”Intressant att få höra om Sveriges vapenexport och hur motsägelsefull Sveriges inställning är. Fick med mig mycket ny kunskap och förstår mer och mer hur komplex frågan är. Fint även att höra att det finns initiativ som arbetar med nedrustning av vapen som kan ha räddat mångas liv ute på gatorna.”