NED MED VAPNEN! – DEMONSTRATION FÖR FRED

 

Vi protesterar mot alla krigsförberedelser som just nu pågår och kräver en fredlig lösning! Vi fördömer den ryska regimens aggressiva agerande i Ukraina och förtrycket mot ryska oliktänkande. Vi uppmanar alla aktörer, inklusive Sveriges regering, att omedelbart öka ansträngningarna för en diplomatisk lösning av konflikten. Det bästa sättet att stoppa ett krig är att se till att det aldrig bryter ut. Ned med vapnen!

 

När? Söndag 20 februari kl 13

Var? ODENPLAN

Bekräftade talare

👉Agnes Hellström, Svenska Freds och Skiljedomsföreningen

👉Eva Zillén, Kvinna till Kvinna

👉Lotta Sjöström Becker, Kristna Freds

👉Lusine Djanyan, rysk konstnär och Pussy Riot-medlem

👉Malin Nilsson, Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet

👉Philipp Galtsov, Östgruppen

👉Robert Fux, skådespelare och scenkonstnär

 

Bekräftade samarrangörer

Cirkus Cirkör, IKFF, Kvinna till Kvinna, Kristna Freds, Läkare i Världen, Olof Palmes Internationella Center, PRO Global, Right Livelihood, Stockholms Freds, Tro och Solidaritet, War Child och Östgruppen.

Listan uppdateras löpande allt eftersom fler tillkommer.

 

Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen är en förening för människor som är övertygade om att konflikter kan lösas utan våld och att krig kan förebyggas genom samarbete, ekonomiska medel och diplomati. Vi arbetar för hållbar fred genom att sprida kunskap, bilda opinion och påverka politiker. Vill du också vara med och ta ställning för hållbar fred i världen? Bli medlem i Svenska Freds här.

Tacka ”Ja” och sprid eventet på Facebook. Tack!