BLI VÅR NYA EKONOMIASSISTENT!

EKONOMIASSISTENT

Vill du vara med och skapa hållbar fred i världen?

Svenska Freds arbetar för nedrustning och hållbar fred genom att sprida kunskap, bilda opinion och granska och påverka beslutsfattare. Som Sveriges största och världens äldsta ännu aktiva fredsförening har vi genom åren engagerat hundratusentals människor, drivit igenom förbud mot olika vapentyper, avslöjat vapenaffärer och debatterat frågor om fred och säkerhet. Nu behöver vi förstärkning i form av en ekonomiassistent!

Det här är Svenska Freds

Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening med cirka 9000 medlemmar som sedan starten 1883 outtröttligt verkat för freden. Vi tror alltid och utan undantag på ickevåld och fredlig konflikthantering. Vi tar fram fakta, sprider kunskap, bildar opinion samt påverkar beslutsfattare och makthavare. Med stöd av våra analyser och argument verkar vi för att förändra normer, attityder och politik. Svenska Freds är del av den globala fredsrörelsen och arbetar tillsammans med andra freds- och civilsamhällesorganisationer för hållbar fred i världen. 

Vårt kansli, med för närvarande 13 anställda och en heltidsarvoderad ordförande, ligger i lokaler i centrala Stockholm. Vi eftersträvar en inkluderande arbetsmiljö där varje medarbetare trivs och har en hållbar arbetssituation. Arbetet på ett kansli i en medlemsförening innebär en stor variation av arbetsuppgifter i det dagliga arbetet och omväxlande arbetsdagar. 

Kvalifikationer nödvändiga för tjänsten

Vi söker dig som har ekonomiutbildning motsvarande gymnasieekonom eller likvärdigt. Du är van användare av Excel och övriga Office-program. 

Du kommer att arbeta med vår löpande bokföring och redovisning, löneutbetalning och fakturering under arbetsledning av ekonomiansvarig. Det är nödvändigt att du är noggrann och strukturerad, har en god förmåga att samarbeta, hålla rutiner och samtidigt lösa eventuella problem snabbt och effektivt. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Bokföring av leverantörsfakturor
 • Leverantörsbetalningar
 • Kundfakturering
 • Kund- och medlemsinbetalningar
 • Upprättande av lönespecifikationer samt utbetalningar av löner
 • Övrig löpande bokföring i enlighet med god redovisningssed
 • Månadsvis avstämning av balansräkning
 • Arbetsgivardeklaration och tjänstepensionsrapportering

Meriterande egenskaper och kvalifikationer

 • Välstrukturerad, lösningsfokuserad och handlingskraftig
 • Tidigare erfarenhet av arbete i Visma.
 • Tidigare erfarenhet av arbete med redovisning

Anställningsvillkor

Visstidsanställning på 50% med start i augusti/september, fram till sista december 2022 med eventuell möjlighet till förlängning. Tjänsten är placerad i Stockholm. Kollektivavtal finns. 

Rekryteringsprocess

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@svenskafreds.se skriv “Ekonomiassistent” i ämnesraden. 

För frågor om tjänsten eller ansökningsprocessen, vänligen kontakta ekonomiansvarig  Elizabeth Wan på elizabeth.wan@svenskafreds.se eller telefon 070-763 48 55. Ytterligare information om Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen finns på www.svenskafreds.se

Sista ansökningsdag är 8 augusti 2022. Vi behandlar ansökningarna efter sommaren. På grund av semestrar kan det ta lite tid att få svar på eventuella frågor.