BLI VÅR NYA PROJEKTLEDARE

PROJEKTLEDARE INSAMLING & MEDLEMSKOMMUNIKATION

Vill du vara med och skapa hållbar fred i världen?
Svenska Freds arbetar för nedrustning och hållbar fred genom att sprida kunskap, bilda opinion och granska och påverka beslutsfattare. Som Sveriges största och världens äldsta ännu aktiva fredsförening har vi genom åren engagerat hundratusentals människor, drivit igenom förbud mot olika vapentyper, avslöjat vapenaffärer och debatterat frågor om fred och säkerhet. Bli del av vårt insamlingsteam när vi nu söker vi en projektledare för insamling- och medlemskommunikation.

Det här är Svenska Freds
Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening med cirka 9000 medlemmar som sedan starten 1883 outtröttligt verkat för freden. Vi tror alltid och utan undantag på ickevåld och fredlig konflikthantering. Vi tar fram fakta, sprider kunskap, bildar opinion samt påverkar beslutsfattare och makthavare. Med stöd av våra analyser och argument verkar vi för att förändra normer, attityder och politik. Svenska Freds är del av den globala fredsrörelsen och arbetar tillsammans med andra freds- och civilsamhällesorganisationer för hållbar fred i världen. 

Vårt kansli, med för närvarande 13 anställda och en heltidsarvoderad ordförande, ligger i lokaler i centrala Stockholm. Vi eftersträvar en inkluderande arbetsmiljö där varje medarbetare trivs och har en hållbar arbetssituation. Arbetet på ett kansli i en medlemsförening innebär en stor variation av arbetsuppgifter i det dagliga arbetet och omväxlande arbetsdagar. 

Det här söker vi
Som projektledare för insamling- och medlemskommunikation är du en central del av Svenska Freds insamlings- och kommunikationsarbete. Du samarbetar nära Svenska Freds insamlingsansvarige, kommunikatör samt organisationssekreterare för att vår marknadsföring och insamlingskommunikation är relevant och ger goda resultat. Du rapporterar till insamlingsansvarige.

Utöver att projektleda insamlingskampanjer och driva våra löpande marknadskanaler ser du även till att i samråd med våra konsulter underhålla och vidareutveckla nödvändiga system såsom insamlingssidorna på hemsidan, betalplattformar, CRM-system och e-postprogram. Tillsammans med kollegor på kansliet skapar du innehåll i alla insamlingskanaler i syfte att öka insamling, medlemsvärvning och lojalitet. 

Om dig
Du är resultatorienterad, lösningsfokuserad och nyfiken. Du förstår vikten av slagkraftig kommunikation och marknadsföring och är intresserad av digital utveckling och social media. Du har ett intresse för globala frågor och erfarenhet av att kommunicera svåra frågor på ett intresseväckande sätt så att människor agerar – att omsätta intresset till en ny medlem eller en gåva. Du har förståelse för hur det är att jobba på en liten organisation och vet hur du kan göra mesta möjliga av de resurser vi har.

Vi söker dig som är erfaren inom marknadsföring och insamling, har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och har ett gott öga för design. Självklart vill vi också att du delar våra värderingar om fred och nedrustning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Driva, utveckla och optimera våra löpande insamlingskanaler i syfte att öka insamling och medlemsantal. Kanalerna innefattar i dagsläget annonsering i social media och press, telemarketing, insamlingsbrev, vår medlemstidning Pax, och nyhetsbrev.
 • Tillsammans med kommunikatör; ta fram innehåll till social media, annonser, insamlingsbrev, vår medlemstidning Pax, och nyhetsbrev i syfte att öka antalet medlemmar och intäkter.
 • Ansvara för hemsidans design och struktur för insamling- och medlemsvärvning; agera kontaktperson gentemot vår webbyrå och insamlingsrelaterade digitala tjänster såsom vår insamlingsplattform iRaiser, betaltjänster, etc.
 • Projektleda julkampanj och andra insamlingskampanjer.
 • Ansvara för att vidareutveckla CRM-systemet Salesforce efter behov; agera kontaktperson gentemot vår systemleverantör.
 • Tillsammans med Organisationssekreteraren; vidareutveckla givarresan och vår lojaliserande kommunikation såsom välkomstpaket, nyhetsbrev och e-postmarknadsföring.

Kvalifikationer nödvändiga för tjänsten

 • Högskoleutbildning inom ekonomi, kommunikation, marknadsföring eller liknande.
 • Minst 3 års arbetserfarenhet som projektledare, projektkoordinator eller liknande roller inom insamling eller marknadsföring.
 • Erfarenhet av budgetarbete; följa upp, mäta och fatta beslut om kampanjer och marknadsaktiviteter.
 • Erfarenhet av att producera innehåll för social media och att arbeta i designprogram (gärna InDesign, Canva).
 • Erfarenheter av att arbeta i Excel.
 • Erfarenheter av att arbeta i Google Analytics eller motsvarande.
 • Erfarenhet av att arbeta i CRM-system (gärna Salesforce).
 • Erfarenhet av att arbeta i WordPress eller motsvarande.

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet av arbete med ideellt aktiva (ideellt eller professionellt) i medlemsstyrd organisation inom civilsamhället och förståelse för civilsamhällets roll och för hur en förening fungerar.
 • Kännedom om våra frågor.

Anställningsvillkor
Projektanställning 100 % fram till 2022-12-31 med möjlighet till förlängning. Tjänsten är placerad i Stockholm. Kollektivavtal finns. 

Rekryteringsprocess
Skicka din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@svenskafreds.se.

För frågor om tjänsten eller ansökningsprocessen, vänligen kontakta Insamlingsansvarig Caroline Leuhusen på caroline.leuhusen@svenskafreds.se eller 070 763 48 56. Ytterligare information om Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen finns på www.svenskafreds.se

Sista ansökningsdag är 15 maj 2022 (Ansökningar kommer att behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag).