BLI VÅR NYA PROJEKTLEDARE

PROJEKTLEDARE INSAMLING

Vill du vara med och skapa hållbar fred i världen?

Svenska Freds arbetar för nedrustning och hållbar fred genom att sprida kunskap, bilda opinion och granska och påverka beslutsfattare. Som Sveriges största och världens äldsta ännu aktiva fredsförening har vi genom åren engagerat hundratusentals människor, drivit igenom förbud mot olika vapentyper, avslöjat vapenaffärer och debatterat frågor om fred och säkerhet. Var med och ta vår insamling till nästa nivå som projektledare för insamling.

Det här är Svenska Freds

Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening med cirka 9000 medlemmar som sedan starten 1883 outtröttligt verkat för freden. Vi tror alltid och utan undantag på ickevåld och fredlig konflikthantering. Vi tar fram fakta, sprider kunskap, bildar opinion samt påverkar beslutsfattare och makthavare. Med stöd av våra analyser och argument verkar vi för att förändra normer, attityder och politik. Svenska Freds är del av den globala fredsrörelsen och arbetar tillsammans med andra freds- och civilsamhällesorganisationer för hållbar fred i världen. 

Vårt kansli, med för närvarande 13 anställda och en heltidsarvoderad ordförande, ligger i lokaler i centrala Stockholm. Vi eftersträvar en inkluderande arbetsmiljö där varje medarbetare trivs och har en hållbar arbetssituation. Arbetet på ett kansli i en medlemsförening innebär en stor variation av arbetsuppgifter i det dagliga arbetet och omväxlande arbetsdagar. 

Det här söker vi

Som projektledare för insamling är du en central del av Svenska Freds insamlingsarbete. Du samarbetar nära Svenska Freds insamlingsansvarig, kommunikatör samt organisationssekreterare för att ta vår insamling till nästa nivå och generera goda resultat. Du rapporterar till insamlingsansvarig.

Utöver att projektleda insamlingskampanjer och driva våra löpande marknadskanaler ser du även till att i samråd med våra konsulter underhålla och vidareutveckla nödvändiga system såsom insamlingssidorna på hemsidan, betalplattformar, CRM-system och e-postprogram. Tillsammans med kollegor på kansliet skapar du innehåll i alla insamlingskanaler i syfte att öka insamlade medel från privatpersoner, antalet medlemmar och stärka lojaliteten. 

Om dig

Du är resultatorienterad och lösningsfokuserad. Begrepp som konverteringsoptimering, return on investment, cost per donor och donor life time value är självklarheter i ditt arbete. Du har ett intresse för globala frågor och erfarenhet av att kommunicera svåra frågor på ett intresseväckande sätt så att människor agerar – att omsätta intresset till ett medlemskap eller en gåva. Du har förståelse för hur det är att jobba på en liten organisation och vet hur du kan göra mesta möjliga av de resurser vi har.

Vi söker dig som arbetat inom insamling, har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och har ett gott öga för design. Självklart vill vi också att du delar våra värderingar om fred och nedrustning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Driva, utveckla och optimera våra löpande insamlingskanaler i syfte att öka insamling och medlemsantal. Kanalerna innefattar i dagsläget annonsering i social media och press, telemarketing, insamlingsbrev, vår medlemstidning PAX, och nyhetsbrev.
 • Tillsammans med kommunikatör; ta fram innehåll till social media, annonser, insamlingsbrev, vår medlemstidning PAX och nyhetsbrev i syfte att öka intäkter och antalet medlemmar.
 • Ansvara för hemsidans design och struktur för insamling- och medlemsvärvning; agera kontaktperson gentemot vår webbyrå och insamlingsrelaterade digitala tjänster såsom vår insamlingsplattform iRaiser, betaltjänster, etc.
 • Projektleda julkampanj och andra insamlingskampanjer.
 • Ansvara för att vidareutveckla CRM-systemet Salesforce efter behov; agera kontaktperson gentemot vår systemleverantör.
 • Tillsammans med organisationssekreteraren; vidareutveckla givarresan och vår lojaliserande kommunikation såsom välkomstpaket, nyhetsbrev och e-postmarknadsföring.

 

Kvalifikationer nödvändiga för tjänsten

 • Högskoleutbildning inom ekonomi, marknadsföring eller liknande.
 • Minst 2 års arbetserfarenhet som insamlare, projektledare eller liknande roller inom insamlingsbranschen.
 • Erfarenhet av budgetarbete; följa upp, mäta och fatta beslut om kampanjer och marknadsaktiviteter.
 • Erfarenhet av att producera innehåll för social media och att arbeta i designprogram (gärna InDesign, Canva).
 • Erfarenheter av att arbeta i Excel.
 • Erfarenheter av att arbeta i Google Analytics eller motsvarande.
 • Erfarenhet av att arbeta i CRM-system (gärna Salesforce).
 • Erfarenhet av att arbeta i WordPress eller motsvarande.

 

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet av arbete med ideellt aktiva (ideellt eller professionellt) i medlemsstyrd organisation inom civilsamhället och förståelse för civilsamhällets roll och för hur en förening fungerar.
 • Kännedom om Svenska Freds frågor.

 

Anställningsvillkor

Projektanställning 100 % fram till 2023-06-30 med möjlighet till förlängning. Tjänsten är placerad i Stockholm. Kollektivavtal finns. 

Rekryteringsprocess

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@svenskafreds.se, skriv “Projektledare insamling” i ämnesraden. 

För frågor om tjänsten eller ansökningsprocessen, vänligen kontakta insamlingsansvarig Caroline Leuhusen på caroline.leuhusen@svenskafreds.se eller 070 763 48 56 eller generalsekreterare Karin Wall Härdfeldt på karin.wall.hardfeldt@svenskafreds.se eller 070-284 34 32 . Ytterligare information om Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen finns på www.svenskafreds.se

Sista ansökningsdag är 8 augusti 2022 och ansökningarna kommer behandlas först då. På grund av semestrar kan det ta lite tid att få svar på eventuella frågor.