BLIXTAKTION: STOPPA CHALMERS SAMARBETE MED VAPENFÖRETAG!

STOPPA CHALMERS SAMARBETE MED VAPENFÖRETAG!

Kopiera texten och skriv till Chalmers och till mässan DatE-IT och kräv att de avslutar sitt samarbete med vapenföretag:

Imorgon den 14 november börjar mässan DatE-IT på Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Till mässan kommer företag för att träffa studenter inom data-, elektro- och informationsteknik. I år finns vapenföretagen Elbit Systems och Saab på listan av företag som bjudits in för att träffa studenterna. 

Elbit Systems är ett israeliskt vapenföretag som bland annat tillverkat övervakningssystem till det stängsel som finns runt Västbanken, drönare som tidigare använts mot Gaza, drönare som använts av Azerbajdzjan i Nagorno-Karabakh kriget 2020 och en majoritet av den israeliska arméns finkalibriga ammunition. Pensionsfonder har uteslutit investeringar i Elbit på grund av företagets koppling till kränkningar av mänskliga rättigheter. 

Saab är Sveriges största vapenföretag. Företaget säljer vapen och krigsmateriel till en lång rad diktaturer och länder som kränker mänskliga rättigheter, däribland Saudiarabien, Thailand och Pakistan. Den krigförande diktaturen Förenade arabemiraten har de senaste åren varit bland företagets största kunder.  

Vi uppmanar Chalmers och DatE-IT att avsluta sitt samarbete med vapenföretag!

DITT ENGAGEMANG HAR BETYDELSE

Människor över hela världen samlas nu för att visa sitt motstånd mot våld, krig och vapenhandel. Genom manifestationer, demonstrationer och andra stödaktioner kan vi alla bidra till att visa engagemang och motstånd.  

Blixtaktionen är en pusselbit i ett stort arbete för att sätta press på makthavare att fördöma våldet och ta steg mot en fredligare värld. Ditt engagemang har betydelse.

ENGAGERA DIG MER