ANORDNA EN DEMONSTRATION

ANORDNA EN DEMONSTRATION

Den senaste tiden har intresset för Svenska Freds frågor ökat enormt och många av er fantastiska medlemmar och ideellt aktiva hör av er till oss om vad ni kan göra för freden. Efterfrågan på demonstrationer är stor, och det uppskattar vi såklart! Men vi behöver bli fler som hjälper till att arrangera den här typen av event. 

Utöver att bli medlem, dela vårt budskap i social media, skriva insändare, arrangera stickupprop och mycket mycket mer så går det självklart att hjälpa till att arrangera demonstrationer i de frågor vi är aktiva. Vi hjälper gärna till! 

Så här gör du:

  1. Mejla info@svenskafreds.se med din idé om en demonstration och vilken fråga du vill lyfta.
  2. Kontakta samarangörer och talare. Har du redan tankar på andra samorganisatörer? Skriv ner vilka du skulle vilja samarbeta med och vilka du skulle vilja se tala på demonstrationen i ditt mejl. När vi kommit fram till ett bra upplägg så kan du börja kontakta andra.
  3. Boka in ett datum.
  4. Sök tillstånd hos Polisen. Vi hjälper dig såklart!
  5. Behöver du söka pengar för ditt projekt, t.ex. för material till plakat eller liknande? Läs mer och ansök via Kampfonden.
  6. Dela och sprid! När vi alla känner oss nöjda med innehåll, tid, plats och talare så hjälper vi dig att dela informationen i våra kanaler.
  7. Måla plakat och gör affischer! Här kan du ladda ner vår logotyp, bilder, typsnitt och hitta våra färgkoder för att skapa kommunikation till demonstrationen. Du kan även ladda ner en värvningsfolder om Svenska Freds och posters med våra budskap som du kan skicka på tryck.

Tack för att du är med med och står upp för freden!

TA STÄLLNING FÖR FREDEN