Stockholm Fredsförening

OM OSS

Stockholms Fredsförening är en av Svenska Freds största lokalföreningar med över 2100 medlemmar. Stockholms Fredsförening har fördelen av den geografiska närheten till Svenska Freds kansli i Stockholm, samt närhet till riksdag och regering.

 

Föreningen har nära kontakt med Svenska Freds kansli och stöttar ofta kansliets personal med volontärer som hjälper till att organisera eller genomföra aktiviteter och aktioner. Därför är föreningen en perfekt förening för dig som är intresserad av fredsfrågor och som vill ingå i ett fredsnätverk med en härlig blandning av professionella och ideella fredsarbetare. Du kan engagera dig så lite eller så mycket du vill och få information om aktiviteter som intresserar just dig.

 

Vill du engagera dig i Stockholms Fredsförening? Besök Stockholms Freds sida på Facebook där vi löpande uppdaterar om evenemang, föreläsningar och annat. Klicka här för att komma till vår sida på Facebook. Du kan också kontakta styrelsen på stockholm@svenskafreds.se

 

KOM PÅ NÅGOT AV VÅRA EVENT

Läs mer om vad som är på gång i föreningen och i Stockholm!

 

TILL KALENDARIET

INTERNATIONELLA FREDSDAGEN

SÅNGER FÖR FRED

2020 lanserade Stockholms Fredsförening “Sånger för fred” – en nytolkning av fredslåtar i ett unikt samarbete med artisterna Sarah Riedel, Carl Bagge och Martin Höper. Musiksläppet skedde den 21 september på den Internationella fredsdagen, en dag som instiftades som en vädjan till världens länder om ett dygn av eld upphör och ickevåld.

 

SÅNGER FÖR FRED

PRESSBILDER

LYSSNA PÅ EP:N

ENGAGERA DIG

Stockholm Freds
VÅR STYRELSE

Åke Eriksson ordf
Ludvig Landberg kassör
Mattias Irving sekreterare
Eva Berglind
Magnus Jonsson

NOMINERA DIG SJÄLV ELLER EN VÄN TILL STOCKHOLMS FREDS STYRELSE!

Freden är inte självklar. Den är något vi väljer, och måste fortsätta välja, varje dag. Den byggs genom samtal, kunskap och engagemang. Det är därför Svenska Freds driver lokalt arbete genom våra lokalföreningar och nu i vår kommer vi att välja in nya ledamöter i Stockholms Freds styrelse.

Stockholms Freds sprider kunskap om hållbar fred, mänsklig säkerhet och nedrustning. Lokalt fredsarbete för global fred.

Just nu letar vi efter personer som vill vara med i en aktiv styrelse och skriva debattartiklar, planera kampanjer, ordna aktiviteter för våra fler än 2100 lokalt anslutna medlemmar, arrangera viktiga samtal eller hålla koll på föreningens ekonomi.
Styrelsen sammanträder en gång i månaden. Uppdraget är ideellt och omfattar ca 5 timmars arbete per månad.

Hör av dig till oss och berätta hur du vill bidra! Skicka din ansökan till stockholm@svenskafreds.se

Sista dagen att anmäla intresse är 20 februari, vi handlar intresseanmälningarna löpande.