SVENSKA FREDS I ALMEDALEN

Agnes Hellström åker till Almedalsveckan för att sätta mänsklig säkerhet i fokus och för att delta på ett par evenemang.

Nästa vecka åker Svenska Freds ordförande Agnes Hellström till Almedalsveckan i Visby för att bredda den säkerhetspolitiska debatten och lyfta nya perspektiv på säkerhet med mänsklig säkerhet i fokus.

På tisdag den 3 juli kl 14-15 ska hon berätta om Svenska Freds arbete för fred och mot svensk vapenexport hos Lila Shala på Södertorg 17.

På onsdag den 4 juli deltar hon på Stina Oscarsons bokturné för ”Tror du att du kan förändra världen utan att anstränga dig”. Boken är en inspiration till vad det innebär att vara medborgare. Stina Oscarson har skrivit boken med illustrationer av Sara Granér. Den innehåller resonemang om konst och motstånd, samtal, frihet och demokrati. Utgångspunkten är Right Livelihood-pristagaren Gene Sharps 198 metoder att förändra världen utan våld. Svenska Freds är en av medarrangörerna till bokturnéns stopp i Almedalen.

Turnén går nu vidare till Länsteatern på Gotland i Visby under Kultur i Almedalen 2018 (Almedalsveckan) onsdagen den 4 juli 20.00. Där kommer Agnes Hellström tillsammans med andra aktörer inom journalistiken, politiken, hållbarhet, jämställdhet, bildning, kyrkan med flera att samlas på scen för att läsa varsitt avsnitt ur boken inför publik. Fri entré och först till kvarn. Begränsade platser.

Kvällen presenteras av Leopard Förlag i samarbete med Bohm Bohm Room, Right Livelihood-Stiftelsen, ABF, Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen och Kristna Fredsrörelsen. Arrangemanget görs i samband med Kultur i Almedalen 2018.

Till Facebook-eventet för bokturnén