Home / Upptäck / Fred och Säkerhet / SOMMARKURS: LÄR DIG MER OM CIVILKURAGE OCH ICKEVÅLD

SOMMARKURS: LÄR DIG MER OM CIVILKURAGE OCH ICKEVÅLD

2020-06-17

Svenska Freds lokalförening i Göteborg bjuder in till en intensivkurs i civilkurage, ickevåld och fredskultur som är en kombinerad badsemester och kurs.

Hopp och motstånd, sommarläger.Svenska Freds lokalförening i Göteborg bjuder tillsammans med samarbetsorganisationer in till Hopp & Motstånd, en intensivkurs i civilkurage, ickevåld och fredskultur. Retreaten kombinerar badsemester och kurser. Varje dag är det gott om tid för avkoppling, bad och promenader i gemenskap eller för dig själv.

Innehåll

Några av årets teman är Civil olydnad – för klimat och solidaritet, Jämlikare samarbeten och Ickevåld för organisering & samhällsförändring. Under träningen finslipar gruppen verktyg för att ingripa konstruktivt i ett tidigt skede vid baktaleri, mobbning, rasism, härskartekniker, sexism, transfobi, homofobi och trakasserier. Deltagarna lär sig också jämlikare mötestekniker. Genom ickevåldsträning skapas en kultur av civilkurage och fred. Under kurserna lärs olika metoder för civilkurage, ickevåld och fredskultur ut. Det kan vara praktiska verktyg för att ingripa vid förtryck och våld i bostadsområdet, arbetsplatsen och globalt politiskt våld.

Tid och plats

Årets Hopp & Motstånd är fem dagar långt och hålls den 5-9 augusti på Lysestrand Scoutgård i Lysekil. Gården ligger 5 minuter från gårdens egna badplats. Badplatsen är tillgänglighetsanpassad med ramp.  

Anmälan

Läs mer om kursen och anmäl dig här.