Home / Upptäck / Medlemmar / MEDLEMSKOMMUNIKATION

MEDLEMSKOMMUNIKATION

2023-11-07

Har vi ringt dig? Just nu ringer vi våra medlemmar och givare för att berätta om vårt arbete, för att fråga om du har möjlighet att starta autogiro eller att höja din autogirogåva.

Har vi ringt dig? Just nu ringer vi våra medlemmar och givare för att berätta om vårt arbete, för att fråga om du har möjlighet att starta autogiro eller att höja din autogirogåva! Allt för att vårt arbete för hållbar fred ska kunna fortsätta!

Just nu arbetar vi med Becksmo kommunikation som kontaktar våra medlemmar som betalar sin medlemsavgift via inbetalningskort för att höra om de vill övergå till autogiro samt erbjuder de som skänkt en gåva till Svenska Freds att bli medlemmar. Anledningen till att vi, i likhet med många andra organisationer, ringer upp medlemmar och ber er att starta autogiro är att autogiro är det billigaste och mest effektiva sättet att stödja Svenska Freds och därmed bidra till arbete för hållbar fred.

Genom att ha sin medlemsavgift och eventuella extra gåva på autogiro så sänker man våra administrations- och portokostnader då vi inte behöver skicka ut medlemsavier per post. Det hjälper oss också att bättre planera vårt arbete på lång sikt då vi vet ungefär hur mycket som kommer in varje månad.

Att vara autogirogivare till Svenska Freds är mycket viktigt för oss!

Alla medlemmar som blir uppringda får veta att medlemsavgiften är 20 kr i månaden men att man kan välja att ge ett högre belopp per månad via autogiro. Vill du inte starta autogiro via telefon eller få en länk till BankID anmälan skickad till dig så kan du enkelt anmäla dig via BankID eller autogirotalong via vår hemsida här (om du redan är medlem) eller ladda ner och skriva ut ett autogiroavtal här. Är du inte medlem kan du enkelt bli det via autogiro eller månatlig kortdragning här!

När vi ringer ber vi om en extra gåva eftersom medlemsavgifterna i sig täcker knappt 10% av föreningens totala kostnader. För att kunna finansiera ett levande arbete lokalt och nationellt för fred, med anställd personal och experter som arbetar med opinionsbildning, politisk påverkan och organisering av medlemsrörelsen behöver vi få intäkter från gåvor (som står för ca 45% av våra intäkter). Just nu behövs vårt arbete mer än på mycket länge och samtidigt hotas det statliga stöd till fredsrörelsen som funnits i nästan 100 år att dras in. Det gör att stödet i form av medlemsavgifter och gåvor från Svenska Freds medlemmar blir ännu viktigare.

Vi är väl medvetna om att vissa saker och insatser kan framstå som dyra men under 2023 gick endast 8% av gåvorna vi tog emot till insamlingskostnader. Vi granskas av svensk insamlingskontroll – och skulle aldrig göra något som äventyrar givarnas pengar eller förtroende för Svenska Freds. Allt vi gör syftar till att bygga en stabil ekonomi för ett effektivt fredsarbete som gör skillnad nu och i framtiden.

Vi ringer från:

0763812557
0842503913

Har du frågor?
Kontakta Miriam Refai
Ansvarig Insamling & Engagemang
miriam.refai@svenskafreds.se