Home / Upptäck / Medlemmar / PAX: ENGAGEMANG I SVENSKA FREDS

PAX: ENGAGEMANG I SVENSKA FREDS

2023-04-20

DEMONSTRATIONER PÅ ÅRSDAGEN I ÖREBRO OCH UMEÅ

Runt om i landet arrangerades demonstrationer mot Rysslands krig på årsdagen för krigsutbrottet. Den 24/2. I Örebro och Umeå samlades hundratals efter initiativ av Svenska Freds-medlemmar för att stå upp för Ukraina och kräva fred och frihet. 

TILL MINNE AV PAUL TOLL

Paul Toll var ordförande i Nässjö Freds- och Skiljedomsförening i 30 år, därefter hedersordförande. Han var en alltid inspirerande person, och är sörjd och saknad efter sin bortgång 19 december 92 år gammal. På begravningen fanns en stor släkt, flera medlemmar i fredsföreningen och andra vänner.

 

Tack för vad du givit, 

tack för vad du var. 

Tack för fredsarbetet

och all inspiration du lämnat kvar. 

FREDSGRUPP I UPPSALA

I Uppsala har flera fredscoacher gått ihop och startat en fredsgrupp, just nu är det en studiecirkel där de fördjupar sig i ämnen som politisk påverkan, hållbar fred och nedrustning. De planerar även att anordna föreläsningar om svensk vapenexport, kärnvapen och mördarrobotar samt engagera sig i påverkansarbete. Varmt välkommen att gå med i ”Fredsgrupp Uppsala” på facebook eller mejla linnea.petersson@svenskafreds.se för att vara med och fika och prata fred! 

MEDLEMMAR I BORLÄNGE

Bor du i Borlänge?  Vill du engagera dig med andra medlemmar och starta en fredsgrupp? På vår hemsida kan du läsa mer om hur du startar en grupp och är du intresserad av att hitta andra engagerade medlemmar är du välkommen att maila till info@svenskafreds.se så kopplar vi ihop er.

STUDIECIRKLAR I VÅRA LOKALFÖRENINGAR

Stockholms fredsförening håller studiecirkel en gång i månaden på Café Dynamo på Södermalm. Senaste träffen talade gruppen om kriget och fredsrörelsen.

Mötesserien fortsätter torsdag 13 april, måndag 8 maj och måndag 19 juni. 

Även i Göteborg pågår en studiecirkel med olika teman under föregående träff handlade samtalet om Ukrainakriget, och kopplingarna till den svenska Natoansökan. Lokalföreningen anordnar även många andra aktiviteter

Den 28 februari arrangerade dem tillsammans med Göteborg FN förening ett seminarium med Edme Dominguez, professor i Freds och utvecklingsfrågor.

Örebro lokalförening fortsätter med sin mycket lyckade studiecirkel som startades i höstas. De träffas på ABF huset på Fredsgatan.

Mer information finns på lokalföreningarnas respektive hemsida, under fliken engagemang på svenskafreds.se. Vill du ansluta till en lokalförening och få information på mailen om pågående aktiviteter? Maila då info@svenskafreds.se så blir du medlem.