PAX NR 2 2019 – UTE NU!

Vapenmässa i Abu Dhabi – Svenska vapen används i Jemen – 24 procent av svensk vapenexport går till diktaturer - Nu har det senaste numret av Pax publicerats!

En köttutställning för vegetarianer

På vapenmässan IDEX i Abu Dhabi ställer världens vapenföretag vartannat år ut missiler, automatvapen, kommunikationssystem och helikoptrar med hopp om nya kunder. I februari 2019 besökte Linda Åkerström, ansvarig för nedrustningsfrågor på Svenska Freds, Mellanösterns största vapenmässa för att se hur dagens globala vapenindustri marknadsför sig på mässgolvet.

Läs artikeln

 

Hållå där, Karin!

Kan vem som helst få tillträde till en vapenmässa? Får svenska företag marknadsföra sina vapen var som helst? På vapenmässan IDEX i Abu Dhabi ställer världens vapenföretag vartannat år ut missiler, automatvapen, kommunikationssystem och helikoptrar med hopp om nya kunder. I februari 2019 besökte Svenska Freds Mellanösterns största vapenmässa. Generalsekreterare Karin Wall Härdfeldt berättar varför.

Läs artikeln

 

Agnes har ordet: Det svenska myntets två sidor

Maj 2019. I utkanten av huvudstaden arrangeras tre vapenmässor för att marknadsföra världens största vapenföretag på Stockholmsmässan. I en annan del av huvudstaden, på den internationella fredskonferensen Stockholm Forum on Peace and Development, samlas deltagare från hela världen för samtal om fred och utveckling.

Läs artikeln