Home / Upptäck / Fred och Säkerhet / BADSEMESTER OCH KURS I ICKEVÅLD

BADSEMESTER OCH KURS I ICKEVÅLD

2018-06-15

Svenska Freds lokalförening i Göteborg bjuder in till en intensivkurs i civilkurage, ickevåld och fredskultur som är en kombinerad badsemester och kurs.

Svenska Freds lokalförening i Göteborg bjuder in till en intensivkurs i civilkurage, ickevåld och fredskultur som är en kombinerad badsemester och kurs.

Kursen är upplagd så att den kombineras med badsemester i Bohuslän. Varje dag är det gott om tid för avkoppling, bad och promenader. I kursen ingår mat och boende på Skutans vandrarhem på Björkö. Kursavgift 500 kr vilket inkluderar kursen, mat och boende fyra nätter.

Innehåll

Under hela kursen övar deltagarna olika metoder för civilkurage, ickevåld och fredskultur. Det kan vara praktiska verktyg för att ingripa vid våld i bostadsområdet eller globalt politiskt våld. Deltagarna finslipar olika metoder för att ingripa konstruktivt i ett tidigt skede vid sexuella övergrepp, baktaleri, mobbning, rasism, härskartekniker, sexism, transfobi, homofobi och trakasserier. Deltagarna lär sig också jämlikare mötestekniker. Genom ickevåldsträning skapas en kultur av civilkurage och fred.

Kursen är på en professionell nivå men upplagd så att både du utan förkunskaper och du som gått liknande kurser ska kunna delta. Sista halvan av kursen övar deltagarna på att leda liknande övningar för andra. Det kan vara för en förening, för ungdomar eller för en arbetsplats.

Tid och plats

Fem dagar, onsdag 8 augusti – söndag 12 augusti, på Skutans vandrarhem, Bohus Björkö

Anmälan

Mer information om kursen och anmälan