Home / Upptäck / Fred och Säkerhet / SVENSKA FREDS PÅ MR-DAGARNA

SVENSKA FREDS PÅ MR-DAGARNA

2018-11-08

Nästa vecka arrangeras MR-dagarna. Årets tema: Rätten till ett liv fritt från våld.

Svenska Freds kommer att delta alla tre dagar på lite olika sätt.

Mänskliga rättighetsdagarna 15-17 november

Nästa vecka arrangeras MR-dagarna. Årets tema: Rätten till ett liv fritt från våld. Vi deltar på flera olika sätt och kommer att tala om värnplikt, militarisering och om mänsklig säkerhet som grunden för säkerhetspolitiken. Om du har möjlighet, kom gärna och träffa oss på Mänskliga rättighetsdagarna 15-17 november som i år arrangeras på Stockholmsmässan.

Svenska Freds kommer att delta alla tre dagar på lite olika sätt.

Torsdag 15 november 14:30 – 15:00, Globala scenen
På torsdagen arrangerar vi seminariet ”Återinförd värnplikt- konsekvenser för dig som ung” i samarbete med Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet- IKFF. Vi kommer att diskutera militarisering med värnplikten som exempel, hur den påverkar oss, inte minst unga, som människor och vårt samhälle.

Fredag 16 november 09:00-17:30, Utställartorget
På fredagen har vi ett bokbord tillsammans med Stockholms Freds. Kom förbi och köp fina fredliga julklappar eller prata säkerhetspolitik med våra representanter på plats!

Lördag 17 november 11:30-12:30, C6
På lördagen kommer vår ordförande Agnes Hellström delta i seminariet ”Svensk säkerhetspolitik för fred” arrangerat av Kristna Fredsrörelsen och studieförbundet Bilda. Vi kommer att tala om hur vi är i behov av ett ökat fokus på mänsklig säkerhet och hur överbetoningen på militär säkerhet är ett problem. Kan Agenda 2030 fungera som en positiv utmaning och att det får forma en svensk säkerhetspolitik som har fokus på förebyggande av våldsam konflikt och på att bygga hållbar fred?

Här kan du läsa mer på vår facebooksida.

Här kan du utforska vad mer som sker på MR-dagarna.