BEATRICE FIHN I SOMMAR OM KAMPEN MOT KÄRNVAPEN

Beatrice Fihn, ordförande i ICAN, berättar om arbetet mot kärnvapen och vad en liten grupp människor kan åstadkomma. Svenska Freds är en del av ICAN.

Idag den 6 augusti har 73 år gått sedan kärnvapen ödelade städerna Hiroshima och tre dagar senare Nagasaki, i Japan. Nära 200 000 människor miste ögonblickligen sina liv, något som världen aldrig får glömma och som aldrig får ske igen.

I juli 2017 röstade 122 stater i FN för ett internationellt och historiskt förbud mot kärnvapen, mycket tack vare kampanjorganisationen ICANs kraftfulla arbete med stöd av aktivister i över hundra länder.

Ibland kan vägen mot en kärnvapenfri värld kännas oändligt lång och motståndet nästan övermäktigt. Då är bästa tänkbara energiinjektion att lyssna på ICAN:s Beatrice Fihns Sommar från den 23 juli i år. En berättelse om hur ett gäng vanliga människor utmanade världens mäktigaste stater och vann. Om hur arbetet med att förändra världen är en bergochdalbanefärd mellan såväl hopp och hopplöshet, men som också ger glädje och energi.

Och när orken tryter för dem som gör allra mest, kan alla vi andra göra något för att stötta dem och inse att det faktiskt inte var så svårt.
“Bli trött, bli arg, vägra acceptera orättvisor och förtryck och bestäm dig för att göra något åt saken.” Missa inte Beatrice Fihns Sommar.