Home / Upptäck / Nedrustning / TEATER: NED MED VAPNEN!

TEATER: NED MED VAPNEN!

2018-08-28

Skådespelaren Robert Fux väcker liv i Marta, Bertha von Suttners pacifistiska hjältinna i en nyskriven monolog av Stina Oscarson, i regi av Nora Nilsson. Bertha själv fick som första kvinna Nobels fredspris år 1905.

Stockholms stadsteater ger just nu ”Ned med vapnen” av Bertha von Suttner, den första kvinnan som fick Nobels fredspris.

Ur Stadsteaterns presentation:

Viktigt meddelande till alla medborgare! Om kriget kommer; Ned med vapnen!

Ned med vapnen! bygger på Nobelpristagarens Bertha von Suttners radikala roman och  bestseller från 1889 med samma titel. Vi möter här den moderna hjältinnan och
fredsaktivisten Marta. Hon är generalens dotter som också gifter sig med en militär. Hon lever i en värld som styrs av män och deras krig men Marta blir pacifist! Och nu, i en tid av upprustning och höjd beredskap ropar hon på oss med en röst som hörs lika tydligt som Hesa Fredrik. En röst som vågar och uppmanar till motstånd. Skådespelaren Robert Fux väcker liv i Marta, Bertha von Suttners pacifistiska hjältinna i en nyskriven monolog av Stina Oscarson, i regi av Nora Nilsson. Bertha själv fick som första kvinna Nobels fredspris år 1905.

Erbjudande till Svenska Freds

Ned med vapnen! Kulturhuset Stadsteatern Stockholm

 

Galleri