Home / Upptäck / Vapenexport / OM MINOR I SVT PLAY

OM MINOR I SVT PLAY

2020-05-05

Svenska Freds tipsar om programmet Kalla krigets hemligheter i SVT Play där Svenska Freds ordförande Agnes Hellström medverkar och berättar om Sveriges del i utvecklingen, försäljningen och spridningen av minor.

Vi hoppas så många som möjligt av er stannar hemma och tar hand om er. Under tiden så vill vi tipsa om programmet Kalla krigets hemligheter i SVT Play där Svenska Freds ordförande Agnes Hellström medverkar och berättar om Sveriges del i utvecklingen, försäljningen och spridningen av minor. Programmet är cirka 9 minuter långt. Du kan se programmet på SVT Play här.

Svenska Freds har länge arbetat för ett förbud mot personminor och var en aktiv part i den Internationella Kampanjen mot Landminor (ICBL) och har också bidragit med information om minfrågan i Sverige till ICBL:s globala rapport ”Landmine Monitor”.

Svenska Freds tog initiativ till den svenska kampanjen mot minor. Vårt arbete bidrog till att Sverige avskaffade personminor i sin krigsmakt 1996. Nu bevakar vi hur förbuden efterlevs samt sprider information om dessa vapen.

Läs mer om vårt arbete mot minor och klustervapen här.