LEDIG TJÄNST:
DRIV OCH UTVECKLA SVENSKA FREDS INSAMLING!

SVENSKA FREDS SÖKER CHEF FÖR INSAMLING OCH ENGAGEMANG

Vill du ansvara för arbetet med insamling och värvning i en växande medlemsrörelse och bidra till arbetet för en hållbar fred i världen? Svenska Freds arbetar för nedrustning och hållbar fred genom att sprida kunskap, bilda opinion och granska och påverka beslutsfattare. Som Sveriges största och världens äldsta ännu aktiva fredsförening har vi genom åren engagerat hundratusentals människor, drivit igenom förbud mot olika vapentyper, avslöjat vapenaffärer och debatterat frågor om fred och säkerhet. Nu söker vi en ny chef för insamling och engagemang med vana att jobba både strategiskt och operativt, som kan ta vårt arbete med medlemsvärvning och privatinsamling till nästa nivå. 

Om tjänsten

Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen är en medlemsrörelse med närmare 16 000 medlemmar. Vi har ett kansli i centrala Stockholm med för närvarande 13 anställda och en heltidsarvoderad ordförande. Vi arbetar för att insamlingsarbetet ska vara nära knutet och gå hand i hand med vårt påverkansarbete. Som chef för insamling och engagemang har du en nyckelroll i Svenska Freds finansieringsarbete och ansvarar för ett litet team som arbetar med insamling, medlems- och givarservice och medlemsengagemang. 

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av arbete inom insamling, är resultatorienterad och motiverad att arbeta på en liten arbetsplats men med en växande medlemsrörelse. Begrepp som konverteringsoptimering, return on investment, cost per donor och donor life time value är självklarheter i ditt arbete och du är van att följa upp resultat i system som Salesforce, Google Analytics och Facebook Business Suite. Du är en driven person som kan kombinera strategiskt och operativt insamlingsarbete och trivs med helhetsansvaret och bredden det innebär.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansvara för att driva och vidareutveckla Svenska Freds privatinsamling och medlemsvärvning och arbeta operativt i att projektleda insamlingskampanjer. 
 • Sätta upp, följa och analysera nyckeltal och ansvara för kostnads- och intäktsbudgetar.
 • Arbetsleda och ansvara för prioriteringar, strategier och arbetsprocesser för teamet för insamling och engagemang.
 • Bevaka utvecklingen av nya insamlings- och marknadsföringsmetoder och driva och vidareutveckla insamlingsarbetet i olika givarkanaler. 
 • Skapa innehåll och driva, utveckla och optimera våra löpande insamlingskanaler i syfte att öka insamlade medel från privatpersoner, antalet medlemmar och att stärka lojaliteten. Kanalerna innefattar i dagsläget annonsering i social media och press, telemarketing, insamlingsbrev, vår medlemstidning PAX, och nyhetsbrev. 
 • Tillsammans med insamlingspersonal; vidareutveckla givarresan, CRM-system och vår lojaliserande kommunikation såsom välkomstpaket, nyhetsbrev och e-postmarknadsföring. 
 • Driva relevanta marknadskanaler, bidra till att underhålla och vidareutveckla nödvändiga system såsom insamlingssidor på hemsidan, betalplattformar och CRM-system. 

Kvalifikationer nödvändiga för tjänsten

 • Utbildning inom insamling, ekonomi, marknadsföring eller liknande.
 • Minst 3 års arbetserfarenhet som insamlare, projektledare eller liknande roller inom insamlingsbranschen och vana att arbeta med digitala insamlingsmetoder, följa nyckeltal och hantera kostnads- och intäktsbudgetar.
 • Tidigare erfarenhet av att arbetsleda som chef, projektledare eller liknande. 
 • Mycket goda kunskaper av att arbeta i Excel.
 • Mycket god stilistisk förmåga och vana att skriva och formge material och producera innehåll för social media och att arbeta i designprogram (gärna InDesign, Canva).
 • Erfarenhet av att arbeta i WordPress och Google Analytics eller motsvarande.
 • Erfarenhet av att arbeta i CRM-system (gärna Salesforce).

Meriterande kvalifikationer

 • Kunskap och intresse av svensk och internationell freds- och säkerhetspolitik
 • Erfarenhet av arbete (ideellt eller professionellt) i en medlemsstyrd organisation inom ideell sektor eller motsvarande

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med startdatum så snart som möjligt. Svenska Freds tillämpar 6 månaders provanställning samt individuell lönesättning med en lönenivå anpassad för ideell sektor. 

Svenska Freds har kollektivavtal genom Arbetsgivaralliansen. 

Vi arbetar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö där varje medarbetare trivs och har en hållbar och hälsosam arbetssituation och erbjuder bland annat friskvårdsförmåner i tid och pengar samt möjlighet till visst distansarbete. 

Tjänsten är placerad på Polhemsgatan 4 i Stockholm. 

Om Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen
Svenska Freds är en partipolitiskt och religiöst oberoende ideell förening för människor som är övertygade om att konflikter kan lösas utan våld och att krig kan förebyggas. Vi har sedan starten 1883 arbetat mot vår vision om hållbar fred i världen genom att sprida kunskap, bilda opinion och påverka politiker och makthavare. Föreningen består av riksorganisation, lokalföreningar, fredsgrupper, enskilda medlemmar och gåvogivare. Svenska Freds är en medlemsrörelse som genom medskapande medlemmar och grupper tillsammans med anställda sakkunniga och experter driver arbetet framåt.


Rekryteringsprocess

Vi kan komma att intervjua löpande så ansök snarast möjligt (dock senast 29 april) med CV och personligt brev till rekrytering@svenskafreds.se.

Ytterligare information om Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen finns på www.svenskafreds.se

Vid frågor kontakta Svenska Freds generalsekreterare på karin.wall.hardfeldt@svenskafreds.se

Varmt välkommen med din ansökan!