LEDIG TJÄNST:
DRIV OCH UTVECKLA SVENSKA FREDS KOMMUNIKATION!

NU SÖKER VI EN KOMMUNIKATIONSANSVARIG!

Vill du arbeta mitt i den freds- och säkerhetspolitiska debatten, och bidra till arbetet för en hållbar fred i världen? Svenska Freds arbetar för nedrustning och hållbar fred genom att sprida kunskap, bilda opinion och granska och påverka beslutsfattare. Som Sveriges största och världens äldsta ännu aktiva fredsförening har vi genom åren engagerat hundratusentals människor, drivit igenom förbud mot olika vapentyper, avslöjat vapenaffärer och debatterat frågor om fred och säkerhet. 

Nu söker vi en erfaren och mångsidig medarbetare som kan driva och utveckla Svenska Freds kommunikationsarbete! Som kommunikationsansvarig arbetar du proaktivt med att sätta organisationens frågor på den mediala dagordningen och se till att våra ståndpunkter når ut och får genomslag i opinionen. 

Om tjänsten

Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen är en medlemsrörelse med drygt 12 000 medlemmar. Vi har ett kansli i centrala Stockholm med för närvarande 13 anställda och en heltidsarvoderad ordförande. Arbetet på ett litet kansli i en medlemsförening innebär en stor variation av arbetsuppgifter i det dagliga arbetet och omväxlande arbetsdagar. 

Som kommunikationsansvarig har du ett helhetstänk och planerar, koordinerar, genomför och utvärderar Svenska Freds kommunikationsarbete för att uppnå verksamhetens mål. Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt med vår närvaro i sociala medier, vår hemsida, nyhetsbrev, och med medierelationer och journalistkontakter. Du är även redaktör för och formger vår medlemstidning PAX. Erfarenhet av allsidigt kommunikationsarbete är därför en nödvändig kvalifikation och det är viktigt att du trivs med den bredden. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansvara för att arbeta strategiskt och operativt med vår digitala kommunikation, med fokus på sociala medier, nyhetsbrev och hemsida
 • Skapa innehåll och formulera budskap till inlägg i social media, nyhetsbrev, artiklar i PAX, pressmeddelanden m.m
 • Vara redaktör för,producera och layouta Svenska Freds medlemstidning PAX (utkommer 4 ggr/år)
 • Vara redaktör för Svenska Freds hemsida och ansvarig för webbutveckling tillsammans med webbyrå
 • Vara del av Svenska Freds press- och mediearbete 
 • Följa upp, effektivisera och utveckla Svenska Freds kommunikationsarbete i olika kanaler och bidra till att vi når våra mål
 • Bidra till det dagliga arbetet på ett litet kansli med en stor variation av uppgifter

Kvalifikationer nödvändiga för tjänsten

 • Mycket god stilistisk förmåga och vana att skriva och formge material för social media, hemsida och tidning
 • Utbildning och erfarenhet av arbete som kommunikatör, pressekreterare, journalist eller liknande (gärna med erfarenhet av att göra tidning)
 • Erfarenhet av arbete med idéburen verksamhet, opinionsbildning eller politik.
 • Erfarenhet av att arbeta med målgruppsanpassning, strategi och innehåll i sociala medier
 • Förmåga att snabbt sätta dig in i nya frågor och trivas med att dina uppgifter kan förändras med kort varsel för att anpassa metoder och innehåll utifrån det som händer i omvärlden
 • Förmåga att självständigt lägga upp och driva ditt arbete och att samarbeta med såväl kollegor som ideellt aktiva

Meriterande kvalifikationer

 • Kunskap och intresse av svensk och internationell freds- och säkerhetspolitik
 • Erfarenhet av arbete (ideellt eller professionellt) i en medlemsstyrd organisation inom ideell sektor eller motsvarande
 • Erfarenhet av att arbeta med tillgänglighet och att kommunicera komplexa frågor på ett enkelt sätt
 • Erfarenhet av att arbeta i GA4, Adobe-programmen och Marketing Cloud
 • Kunskaper om foto, film och form

Anställningsvillkor 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med startdatum så snart som möjligt. Svenska Freds tillämpar 6 månaders provanställning samt individuell lönesättning med en lönenivå anpassad för ideell sektor. 

Svenska Freds har kollektivavtal genom Arbetsgivaralliansen. 

Vi arbetar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö där varje medarbetare trivs och har en hållbar och hälsosam arbetssituation och erbjuder bland annat friskvårdsförmåner i tid och pengar samt möjlighet till visst distansarbete. 

Tjänsten är placerad på Polhemsgatan 4 i Stockholm. 

Om Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen

Svenska Freds är en partipolitiskt och religiöst oberoende ideell förening för människor som är övertygade om att konflikter kan lösas utan våld och att krig kan förebyggas. Vi har sedan starten 1883 arbetat mot vår vision om hållbar fred i världen genom att sprida kunskap, bilda opinion och påverka politiker och makthavare. Föreningen består av riksorganisation, lokalföreningar, fredsgrupper, enskilda medlemmar och gåvogivare. Svenska Freds är en medlemsrörelse som genom medskapande medlemmar och grupper tillsammans med anställda sakkunniga och experter driver arbetet framåt.

Rekryteringsprocess

Vi kan komma att intervjua löpande så ansök snarast möjligt (dock senast 17 januari) med CV och personligt brev till rekrytering@svenskafreds.se.

Ytterligare information om Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen finns på www.svenskafreds.se

Vid frågor kontakta Svenska Freds generalsekreterare på karin.wall.hardfeldt@svenskafreds.se

Varmt välkommen med din ansökan!